Virksomhederne vil have styr på økonomien

NyhedNy undersøgelse fra Capacent viser, at 36 pct. af de små og mellemstore virksomheder har særligt brug for hjælp inden for økonomi og finansiering.

SMV

Når små og mellemstore virksomheder (SMV’er) henter hjælp udefra, så søger de primært viden og rådgivning om deres økonomi og regnskab. Det viser en brugerevaluering af de regionale væksthuse, der har til opgave at rådgive SMV’ere med vækstambitioner.  Undersøgelsen er foretaget af Capacent for Erhvervs- og Byggestyrelsen. 36 pct. af de SMV’ere, som har deltaget i undersøgelsen, svarer, at de har særligt brug for rådgivning inden for økonomi og finansiering. Herefter følger salg og markedsføring med 24 pct. og ledelse og strategi med 20 pct. jf. tabel 1.

Tabel 1. SMV’erne vil have rådgivning om økonomi og finansiering

Økonomi og finansiering

36

Salg og markedsføring

24

Ledelse og strategi

20

Teknologi og innovation

7

Øvrige

13

Anm.: De ydelsesområder, hvor der oftest er særligt brug for rådgivning, pct.
Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen: ”Afrapportering på kendskabet til Væksthusene”, 2009.

Dette behov afspejler sig tydeligt i, hvilken type rådgiver virksomhederne hyppigst anvender. 30 pct. af SMV’erne svarer ja til, at de har købt rådgivning fra revisor. 20 pct. har købt ydelser fra advokater, imens 13 pct. har købt ydelser hos andre rådgivere end de nævnte jf. tabel 2.

Tabel 2. Revisor er SMV’ernes foretrukne samarbejdspartner

Ja, fra revisor

30

Ja, fra advokat

20

Øvrige samarbejdspartnere

13

Nej, har ikke købt rådgivning

37

Anm.: Køb af rådgivning, pct.
Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen: ”Afrapportering på kendskabet til Væksthusene”, 2009.

SMV’ernes behov for økonomisk rådgivning og revisors ydelser kommer ikke bag på Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR:

”Særligt i krisetider skal der være styr på pengene, og man skal kende sine nøgletal, hvis man som virksomhed vil være en seriøs partner hos kunderne og bankerne. Her skabes grobunden for ny vækst. Det ved SMV’erne godt, og derfor søger de i stort omfang rådgivning om økonomiske og finansielle forhold.”

Læs hele rapporten her.