Kender du en visionær iværksætter?

MedlemsnyhedEr du, eller kender du, en iværksætter, som har skabt en ny og lovende forretning i Danmark gennem de seneste tre til fem år? Så indstil en kandidat til Insead New Business Prisen

Insead New Business Prisen uddeles årligt til en person, der er i fuld gang med at skabe en visionær, succesfuld forretning med langsigtet vækstperspektiv til gavn for Danmarks erhvervsliv.
Men hvem skal have prisen i år? Det kan du være med til at bestemme, for Insead er nemlig på jagt efter ansøgninger fra potentielle kandidater.

Prisen overrækkes ved en stor konference i Dansk Ingeniørforening tirsdag d. 12. marts 2012. som arrangeres af Berlingske Business over temaet New Business.
Du kan selv ansøge om at komme i betragtning til prisen, eller du kan indstille en person til prisen. Sidst frist for ansøgninger er 15. februar 2012.

Kriterier og ansøgning
Den kandidat, du indstiller, og kandidatens virksomhed skal inspirere andre gennem for eksempel idérigdom, dynamik, kulturel spændvidde, teknologisk snilde, organisationsform og først og fremmest vilje til at skabe noget stort. Samtidig skal kandidaten være i gang med at udvikle et af svarene på, hvad Danmark skal leve af i årene fremover.

Selve prisen tildeles en dynamisk person, som med sin virksomhed har skabt en ny lovende forretning i Danmark igennem de sidste 3 – 5 år.

Når du indstiller kandidater, er der seks ønsker til personen og virksomheden. Ønskerne danner tilsammen kriterierne for valget af den endelige prisvinder.

 1. Dynamisk person som udviser tydeligt entrepreneurship
 2. Virksomheden og dens idégrundlag skal have globalt perspektiv og have et betydeligt potentiale for at skabe og fastholde arbejdspladser i Danmark
 3. Produktet er teknologisk innovativt (indhold eller platform), gerne fra farma, biotek, software, medico, fødevare, forbrugsgode, cyberspace- eller anden tung eller lettere industri
 4. Proof of concept er fastslået i virkelighedens verden. Produktet er udviklet og testet i Danmark på alle væsentlige punkter (funktionalitet, holdbarhed, økonomi, miljø, skalerbarhed mm)
 5. Virksomheden er i fremgang
 6. 3-5 års regnskabstal, positiv resultatudvikling, salg/bruttoavance på mindst 10/5 mio. kr/år og stigende, egenkapitalen er positiv eller på vej til at blive det

Læs mere om prisen:
Se www.insead.dk

Indstil kandidater til prisen:
Kriterier og ansøgning på insead.dk

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør - Erhvervspolitisk Center

  3369 1051
  4193 3151