Revision eller udvidet gennemgang: Hvad skal virksomhederne vælge?

NyhedMed udvidet gennemgang har mindre virksomheder fået et mindre omfattende alternativ til revisionen. Men hvad er forskellene på de to revisorerklæringer? Det forklarer FSR – danske revisorer i et fakta-ark, der sætter fokus på revisors erklæringer.

RevisionFSR - danske revisorer

Assistance, review eller revision. Frem til 2013 var det de tre valgmuligheder virksomhederne havde, når de ville have en erklæring på deres årsregnskab fra revisor. I 2013 fik virksomhederne endnu en valgmulighed nemlig udvidet gennemgang.
Den udvidede gennemgang er målrettet de mindre virksomheder og lægger sig i forhold til omfang og den sikkerhed den giver for regnskabsoplysningerne imellem et review og en revision. Samtidig bliver det muligt for de mindre virksomheder i regnskabsklasse B, at vælge den mindre omfattende udvidede gennemgang i stedet for revisionen.

”Med udvidet gennemgang har revisor fået endnu en erklæring på hylden – og de mindre virksomheder har fået et alternativ til den lovpligtige revision. Men for virksomhederne kan det være svært at få overblik over forskellene. Derfor har FSR – danske revisorer udarbejdet et fakta-ark, der med udgangspunkt i den ny ”udvidet gennemgang” forklarer de grundlæggende forskelle på revisors erklæringer,” siger faglig direktør hos FSR – danske revisorer, Jakob Dedenroth.

Fakta-arket giver virksomhederne de grundlæggende oplysninger omkring revisors forskellige erklæringer. Det fortæller eksempelvis hvor omfattende erklæringerne er, og hvor høj sikkerhed de giver.

”På én a4-side er der dog ikke plads til at komme i dybden med de forskellige erklæringer, og det er heller ikke formålet med arket. Formålet er, at arket skal danne udgangspunkt for en snak mellem virksomhed og revisor, hvor de efterfølgende kan finde frem til den mest optimale løsning for den enkelte virksomhed,” siger Jakob Dedenroth.
 

Hent fakta-arket:

Kontakt

 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169
 • Sara Sayk

  SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

  3369 1029
  4193 3129