Carlsberg vinder Årsrapportprisen 2013

NyhedCarlsberg har formået at skabe en meget informativ årsrapport, der er nem at gå til og kan inspirere andre virksomheder på mange områder. Med den begrundelse vandt Carlsberg i konkurrence med 180 andre virksomheder Årsrapportprisen 2013.

FSR - danske revisorerRegnskab

Det blev Carlsberg, som i dag løb med prisen for den bedste Årsrapport i 2013. Prisen uddeles af Dansk Industri og FSR - danske revisorer. Dommerkomiteen har lagt vægt på, at Carlsberg har formået at skabe en meget informativ årsrapport, der er nem at gå til og kan inspirere andre virksomheder på mange områder. 180 af de største danske virksomheder med IFRS-regnskab har deltaget i konkurrencen om Årsrapportprisen 2013. 

Prisen blev overrakt af direktør Betina Hagerup, Erhvervsstyrelsen, direktør Tine Roed, Dansk Industri og administrerende direktør Charlotte Jepsen, FSR – danske revisorer ved en konference i Industriens hus tirsdag den 3. september. 

”Vi er stolte af at vinde prisen. Vi har igennem flere år målrettet arbejdet med at øge transparensen i vores generelle kommunikation, herunder også vores finansielle rapportering. Vores årsrapport har til formål at give relevant og robust information om vores virksomhed, både i ledelsesrapporteringen og i regnskabet, således at den skaber værdi for kapitalmarkedet og andre interessenter. Der lægges mange timer i løbende at forbedre årsrapporten, og hvert år drøfter vi, hvordan vi kan forbedre forståelsen af Carlsberg og den måde, vi driver vores virksomhed på for at skabe værdi for vores aktionærer," udtaler VP Group Accounting Tina Aggerholm, Carlsberg.

Ifølge dommerkomiteen rummer Carlsbergs årsrapport mange gode detaljer som segmentoplysninger, oplysninger om regnskabsmæssige skøn og vurderinger og oplysninger om finansielle risici - og ikke mindst en velstruktureret ledelsesberetning, der giver en omfattende beskrivelse af de forskellige markeder.

"Formålet med Årsrapportprisen er at fremme "Best practice". Vi har set en positiv udvikling i år, hvor virksomhedernes målrettede indsats for at skære årsrapporterne til og prioritere den centrale og væsentlige information for alvor begynder at bære frugt. Det er en meget positiv udvikling, som vi gerne vil støtte, og Carlsbergs årsrapport tjener som en god inspirationskilde og er en værdig vinder," siger direktør Tine Roed, Dansk Industri.

Formålet med Årsrapportprisen er at fremme og udvikle "best practice" for regnskabsaflæggelse og stimulere den regnskabsfaglige debat i Danmark.

"Der har været en skarp konkurrence om årsrapportprisen i år. Vi kan se, at årsrapporten er et vigtigt dokument i virksomhedernes kommunikation med omverdenen, og at virksomhederne bruger mange ressourcer på at udarbejde en præcis og informativ årsrapport. Årsrapporterne vidner om en høj faglighed og professionalisme og på et meget højt internationalt niveau. Det tegner godt for den faglige udvikling i Danmark og dermed også for den fremtidige regnskabspraksis herhjemme, hvor præcis og let tilgængelig information er afgørende for regnskabsbrugerne. Carlsberg viser i år vejen frem," siger adm. direktør Charlotte Jepsen, FSR - danske revisorer.

Årets Specialpriser fundet ved afstemning
I forbindelse med årsrapportprisen 2013 blev der også uddelt tre specialpriser:

 • Detaljen: Oplysninger om finansielle instrumenter
  Vinder: Carlsberg
   
 • Overblikket: Oplysninger om risici og regnskabsmæssige skøn
  Vinder: Jeudan
   
 • Fremtiden: Likviditet, pengestrømme og overvejelser om going concern
  Vinder: DSV

Dommerkomiteen
FSR – danske revisorer og Dansk Industri vil med Årsrapportprisen 2013 og tre specialpriser bidrage til at fremme og udvikle “best practice” inden for årsregnskaber. Hovedprisvinderen findes af dommerkomiteen, hvis medlemmer er:

 • Jutta af Rosenborg, Bestyrelsesmedlem og formand for revisionskomiteen i Zealand Pharma og Auriga Industries; bestyrelsesmedlem i Aberdeen Asset Management og Det Danske Klasselotteri
 • Tina Aggerholm, VP Group Accounting, Carlsberg Breweries
 • Lars Andreasen, økonomidirektør, Danica Pension
 • Jes Klausby, økonomidirektør, Nykredit
 • Kristian Koktvedgaard, fagleder, DI
 • Jan Peter Larsen, Partner, Deloitte og formand for FSR’s Regnskabstekniske Udvalg
 • Erlend Kvaal, Associate Professor, Norwegian Business School, fagleder for IFRS i Norsk Regnskapsstiftelse
 • Søren Kok Olsen, Partner, KPMG og viceformand for FSR’s Regnskabstekniske Udvalg
 • Jens Houe Thomsen, Senior aktieanalytiker, Jyske Bank

 

Yderligere informationer:

Carlsbergs og de øvrige vinderes årsrapporter kan downloades her

For yderligere oplysninger kontakt:

 • Jan Peter Larsen, FSR - danske revisorer:
  36 10 36 81 / 20 23 77 72
 • Kristian Koktvedgaard, DI
  33 77 35 77 / 29 49 45 77

Billeder

Fotos - Peter Willersted
Klik på et billede for at hente det i fuld størrelse