HD-uddannelsen oplever kun en svag stigning

NyhedDet er kun de københavnske HD-studerende, der kommer til at mærke en stigning i prisen på deres uddannelse i det kommende skoleår. Det viser en analyse af prisudviklingen på HD-uddannelsen på fire danske universiteter.

FSR - danske revisorerUddannelse

Selvom priserne på HD-uddannelsen er steget voldsomt de seneste år, ser de nu ud til at være stagneret på omkring 100.000 kroner for en samlet uddannelse på alle fire universiteter. I 2014 er det da også kun på CBS, at prisen på en samlet HD-uddannelse er steget.

Ifølge prodekanen på HD-uddannelserne CBS, Christian Tangkjær, skyldes det, at man fra i år har valgt at harmonisere prisen på HD-enkeltfagskurserne, der tidligere var meget uensartede.

Enkeltfagsprisen er faldet og for at få en balanceret økonomi, så har vi været nødsaget til at hæve prisen på det ordinære forløb med to procent, ” forklarer Christian Tangkjær.

For CBS handler det ikke om at få flere penge i kassen, men derimod om at gøre det mere attraktivt for travle studerende at kaste sig ud i en HD.

Vi får flere og flere enkeltfagsstuderende og dem vil vi gerne tilgodese her. Vi vil gerne understøtte disse studerende og ikke straffe dem, der ønsker fleksibilitet i deres uddannelse, ” fortæller Christian Tangkjær.

Læs hele analysen
Udviklingen i priser på HD-uddannelsen 2014

Om analysen
FSR – danske revisorers analyse dækker udviklingen i priserne for en HD-uddannelse i perioden 2005 til 2014 på henholdsvis Copenhagen Business School (CBS), Aarhus School of Business (ASB), Syddansk Universitet (SDU) og Aalborg Universitet (AAU).

Kontakt

  • Tom Vile Jensen

    Direktør

    3369 1051
    M: 4193 3151