Nyansat revisortalent vinder Danica Prisen

NyhedPernille Riis Bøeg fra København modtog fredag den prestigefyldte Danica Pris. Et bedømmelsesudvalg udpegede hendes kandidatafhandling ’Revisorvalg – En empirisk undersøgelse af, hvordan danske virksomheder differentierer mellem revisorer’ som årets bedste. Andenprisen gik til Liv Høvsgaard Laursen og Sofie Niemann Lundrup, mens Maria Foged og Filip Asmussen modtog tredjeprisen ved en højtidelighed på Nimb i Tivoli.

FSR - danske revisorerUddannelse

Når Pernille Riis Bøeg møder sine nye kollegaer i Deloitte mandag den 13. oktober, bliver det med et smil på læben. Ikke nok med, at Pernille netop har været på en 14 dages introduktionstur i forbindelse med sit nye job. Pernille kan samtidig bryste sig af netop at være blevet kåret til årets revisortalent med vinderafhandlingen ’Revisorvalg – En empirisk undersøgelse af, hvordan danske virksomheder differentierer mellem revisorer’. Pernille har tidligere været ansat i EY og Dansk Revision.

”Jeg er virkelig overrasket over at modtage denne hæderspris. Jeg fik på et tidspunkt at vide, at det ville være en god idé med et europæisk perspektiv på afhandlingen. Det havde jeg desværre ikke med, og derfor tænkte jeg, at afhandlingen ikke ville indgå i vinderfeltet” fortæller Pernille Riis Bøeg, som samtidig glæder sig over at have fået nyt job. ”Jeg landede med flyveren i København klokken 14.00 i eftermiddag. Vi har været på introduktionstur med Deloitte, så det hele går lidt stærkt i øjeblikket. I Deloitte er jeg ansat i en graduate-stilling i Business Process Solutions”, afslutter Pernille Riis Bøeg.

Det er i år 24. gang, at Danica Prisen uddeles til de mest talentfulde revisorkandidater i Danmark. Danica Prisen uddeles af FSR – danske revisorer og Danica Pension. Formålet med prisen er at fremme forskningen inden for hovedområderne for revisors arbejde.

1. prisen på 30.000 kroner går til Pernille Riis Bøeg fra Deloitte for afhandlingen med titlen ’Revisorvalg – En empirisk undersøgelse af, hvordan danske virksomheder differentierer mellem revisorer’.

2. prisen på 20.000 kroner går til Liv Høvsgaard Laursen og Sofie Niemann Lundrup, begge Deloitte, for kandidatafhandlingen ’Regnskabskontrol i Europæiske regnskabsmiljøer - En analyse af variationer i regnskabskontrol’.

3. prisen går til Maria Foged og Filip Asmussen, begge EY, for deres afhandling med titlen ’Markedsreaktioner på regnskabsmæssige nedskrivninger efter IAS 36 - en undersøgelse af værdirelevans og informationsindhold af nedskrivninger efter IAS 36’.

For at komme i betragtning skal kandidatafhandlingen have opnået mindst 10 i karakter.

Om Danica Prisen
Danica Prisen blev stiftet i 1991 med Danica Pension som sponsor. Danica Prisen uddeles hvert efterår til kandidatafhandlinger på cand.merc.aud.-studiet inden for hovedområderne Revision og Eksternt regnskabsvæsen. Der er i bedømmelsen af afhandlingerne blevet lagt vægt på, om afhandlingen indeholder nytænkning, dokumenterer nye tiltag og forslag til arbejdsmetoder og rapporteringsformer. Afhandlingen kan også indeholde holdninger til såvel nye som gamle normer, standarder og regelsæt inden for det/de beskrevne hovedområder.

Kontakt

 • Jan Wie

  Kommunikationschef - interne medier og medlemmer

  3369 1028
  4193 3128
 • Sara Sayk

  SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

  3369 1029
  4193 3129

Billeder fra overrækkelsen af Danica Prisen 2014

1. prisen på 30.000 kroner gik til Pernille Riis Bøeg fra Deloitte.2. prisen på 20.000 kroner gik til Liv Høvsgaard Laursen og Sofie Niemann Lundrup, begge Deloitte.

3. prisen gik til Maria Foged og Filip Asmussen, begge EY. 

Vinderne af Danica Priserne 2014 samt bedømmelsesudvalg og repræsentanter fra FSR - danske revisorer og Danica Pension.