Frist for 240.000 selskaber nærmer sig

PressemeddelelseAlle danske selskaber skal registrere deres ejere i Det Offentlige Ejerregister senest den 15. juni i år. Risiko for bøde, hvis fristen overskrides

FSR - danske revisorerOffentlig sektor

”Alle danske selskaber skal registrere, hvem der ejer selskaberne i det nye Ejerregister senest 15. juni. Hvis fristen for at registrere bliver overskredet kan det medføre bøder”, oplyser erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen. Han opfordrer derfor alle selskaber til at lade sig registrere hurtigst muligt.  

Alle danske selskaber skal indberette, hvem der ejer aktier eller anparter i selskabet til Det Offentlige Ejerregister. Selskaberne skal registrere alle ejere, der enten ejer mindst 5 % af et selskabs aktier eller anparter, eller har stemmeret på mindst 5 % i et selskab. Hvis der er ejere, som har pant i selskabets aktier eller anparter, skal det også indberettes til Ejerregistret. 

Oplysningerne skal registreres senest den 15. juni. Ejerregistret vil være offentligt, og alle har adgang til at se, hvem der ejer aktier og anparter i danske selskaber. 

For nystiftede selskaber er der 14 dage til at registrere ejerforholdet. Det samme gælder, hvis der sker ændringer i ejerforhold i eksisterende selskaber. 

Indberetning til Det Offentlige Ejerregister kan ske på www.virk.dk. Der er adgang via digital signatur eller medarbejderlogin.

Registrer ejerskab her

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Anders Lau

  Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147