Revisorerne sætter pris på Universal Robots

PressemeddelelseStatsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte torsdag eftermiddag FSR Marsh Erhvervspris 2016 til den fynske robotvirksomhed Universal Robots. Arrangementet fandt sted på IT Universitetet i København.

FSR - danske revisorer

Klik for større foto
Foto: Peter Willersted

Tilbage i 2005 så Universal Robots, at der var et hul markedet for små og mellemstore robotter. I dag har Universal Robots et globalt netværk med 200 distributører i 50 lande, fremhævede statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale til vinderen af FSR Marsh Erhvervspris 2016.

”Dansk økonomi og dansk erhvervsliv er udfordret på mange områder. Vi skal have bedre gang i væksten, og vi skal have flere arbejdspladser. Udfordringerne er til at få øje på. Bare for at nævne et eksempel, er der de sidste 20 år ikke skabt en virksomhed med mere end 1000 ansatte. Det siger noget om de muligheder, som suser forbi vores land. Men er mulighederne omvendt store, hvis vi handler ansvarligt og tænker os om. Jeg synes dagens prisvinder er et stjernegodt eksempel på, hvad der skal til, hvis vi skal aflevere et Danmark, der er stærkere, til næste generation,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale.

Det er 26. gang, at FSR – danske revisorer, uddeler den traditionsrige FSR Marshs Erhvervspris til en person eller virksomhed, der har ydet en særlig indsats i dansk erhvervsliv.

Formand for FSR – danske revisorer Jens Otto Damgaard fremhævede særligt Universal Robots evne til at tænke nyt og holde fast i sin forretningside:  

”I en tid, hvor væksten både i Danmark og i resten af verden har trange kår, er der mere end nogensinde behov for at tænke nyt og se nye forretningsmuligheder. Universal robots har trods modgang og kriser formået at holde fast i deres forretningside og udvikle deres produkt, der indgår i produktionen i verdensomspændende virksomheder som Johnson & Johnson, BMV og Oticon.  Universal robots har som få andre vist mod og evner til at få ting til at spire og vokse”.

De seneste års modtagere af Marsh-prisen er blandt andre: kokken Claus Meyer, Bent Jensen (LINAK), Haldor Topsøe (Haldor Topsøe), Lars Larsen (JYSK), Stine Bosse (Tryg), Alfred Josefsen (Irma) og Jens Moberg (BetterPlace).
 

Kriterier for tildeling af FSR – Marshs Erhvervspris
FSR – danske revisorer lægger følgende kriterier til grund for uddelingen af FSR – Marshs Erhvervspris: Prisen gives til en person, en organisation eller en virksomhed, som har leveret et enestående bidrag til at gøre dansk økonomi og erhvervsliv konkurrencedygtigt.

Det enestående bidrag kan eksempelvis være:

 • At have startet egen virksomhed og gennem en særlig indsats at have opnået en solid markedsposition med markante resultater på top- og bundlinje.
 • At investere i nytænkning og forretningsudvikling og omsætte tanker og planer til en succesfuld forretning, som har bidraget til at skabe vækst i Danmark.
 • At have skabt enestående resultater på bundlinjen og sat Danmark på verdenskortet.

Foruden hæderen følger en check på 35.000 kroner.

Om Universal robots
Universal Robots er resultatet af mange års intensiv forskning i Danmarks succesfulde robotklynge, som ligger i Odense. Firmaets CTO Esben Østergaard var medstifter af firmaet i 2005. Han ville gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, brugervenlige, betalelige og fleksible robotter, som de ansatte selv kunne anvende som ethvert andet værktøj. Produktporteføljen tæller UR3, UR5 og UR10 robotarmene, der har navn efter deres nyttelast i kilo. Siden den første UR-robot blev lanceret i december 2008, er firmaet vokset anseligt, og den brugervenlige robot bliver nu solgt i mere end 50 lande verden over. Firmaet er i dag en del af Teradyne inc., der har base i Boston, USA. Hovedkvarteret ligger i Odense og firmaet har datterselskaber og regionskontorer i USA, Spanien, Tyskland, Singapore, Tjekkiet, Indien og Kina.
Universal Robots har mere end 270 medarbejdere på verdensplan. www.universal-robots.com

Om Marsh:
FSR - danske revisorer har i 26 år uddelt en erhvervspris i samarbejde med foreningens leverandør af ansvarsforsikringer til branchens medlemmer. Siden 2014 er det forsikringsmæglerfirmaet Marsh. Marsh er en af verdens førende forsikringsmæglere. Selskabet har ca. 27.000 medarbejdere i over 100 lande. Marsh tilbyder ydelser inden for blandt andet identifikation af risici, risikoanalyser, skadehåndtering, administration af forsikringsprogrammer m.m. Marsh udgiver hvert år Global Risk Report i samarbejde med World Economic Forum.

Om FSR – danske revisorer: FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. FSR - danske revisorer har over 5.000 personmedlemmer og repræsenterer over 600 medlemsvirksomheder. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk.

Kontakt

 • Anders Lau

  Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147
 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169