Rekord mange konkurser i 2016

PressemeddelelseKonkurstallet for 2016 slog alle rekorder. Der er store regionale forskelle i konkursudviklingen, når der kun ses på selskaber der var aktive op til konkursen. 37 af landets 98 kommuner har således reduceret antallet af konkurser. Disse kommuner ligger primært i Region Nordjylland og Syddanmark

AnalyseFSR - danske revisorer

Antallet af konkursramte danske virksomheder slog rekord i 2016 med 6.674 konkurser. Dette er en stigning på mere end 60 procent siden 2015. En stor del af stigningen skyldes de såkaldte nulvirksomheder. En nulvirksomhed har hverken ansatte eller en omsætning over 1 mio. kr.  

”De senere år er kravene til at etablere virksomheder blevet nedsat markant, fx kan det i dag gøres for en krone for et såkaldt iværksætterselskab. Det har givet et boom i nye selskaber, og nogle af disse går også konkurs, hvilket presser konkurstallet op,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen og fortsætter:

”Men det er klart, at konkurser i virksomheder uden særlig megen omsætning og ingen ansatte ikke gør lige så ondt på samfundsøkonomien, som når de aktive virksomheder med ansatte går konkurs. Ser vi på de aktive virksomheder, så er stigningen væsentligt mindre og tilmed aftagende hen over 2016. Det giver forhåbninger om en mere positiv start ind i 2017”.

Konkursfald i 37 kommuner
Langt størstedelen af stigningen i konkurserne kan altså forklares med nulvirksomheder, imens udviklingen i konkurser blandt aktive virksomheder ikke har været lige så stor. Det kan også ses på kommunerne, hvor konkurstallet blandt aktive virksomheder faktisk er faldet i 37 kommuner.

”På trods af at næsten 20 procent flere aktive virksomheder gik konkurs på landsplan i 2016 i frohold til 2015, oplevede 37 af landets 98 kommuner et fald i konkurstallet”, siger direktør i eStatistik Kent Nielsen og fortsætter:  

"Især kommunerne i Region Nordjylland og Syddanmark er gået imod trenden på landsplan og har set et fald i antallet af konkurser”.

Læs hele konkursanalysen for 2016 her

Se fordelingen af konkurser i kommunerne neden for

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Anders Lau

  Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147