Regeringens 2020-plan: Vækst kræver flere investeringer

FSR - danske revisorer

Regeringen har i dag fremlagt sin plan "Danmark i arbejde" for at imødegå dansk økonomis udfordringer frem til 2020. Planen lægger op til en række initiativer, der skal fremme vækst, beskæftigelse, uddannelse og velfærd.

FSR – danske revisorer er enige i regeringens analyse af behovet for initiativer, der kan tilskynde til øget vækst og produktivitet. Foreningen ser dog med stor bekymring på det lave investeringsniveau i de danske virksomheder. Ifølge en ny undersøgelse fra FSR – danske revisorer forventer 2 ud af 3 revisorer ikke, at virksomhederne vil øge deres investeringer i 2012. 

"Jeg er meget bekymret for det lave investeringsniveau og udsigten til, at virksomhederne heller ikke i 2012 kommer til at investere mere. Det svækker vores evne til at konkurrere og dermed virksomhedernes styrke på eksportmarkederne. Og det er i høj grad her, danske virksomheder skal finde væksten i de kommende år. Derfor kan der være behov for yderligere politiske tiltag for at sætte gang i investeringerne og få produktiviteten i vejret", siger Charlotte Jepsen.

Lettere adgang til finansiering er positivt
Foreningen ser til gengæld positivt på, at regeringen har valgt, at fastholde sine tidligere finansieringsinitiativer i 2020-planen. Det gælder fx udvidelsen af Eksportlåneordningen med 20 mia. kr., forøgelsen af lånerammen for Vækstkautionsordningen med 550 mio. kr. og Vækstfondens mulighed for at yde ansvarlige lån for 500 mio. kr.

"Adgangen til finansiering er helt afgørende for, at sunde danske virksomheder kan skabe nye job og eksport frem mod 2020. Vores undersøgelser viser, at flere sunde virksomheder får helt eller delvis afslag på låneanmodninger i banken i forhold til sidste år. Derfor er det positivt, at regeringens 2020-plan inkluderer initiativer, der kan styrke virksomhedernes muligheder for at opnå finansiering", siger Charlotte Jepsen.

Kontakt

 • Charlotte Jepsen

  Administrerende direktør

  3369 1098
  4193 3198
 • Anders Lau

  Kommunikationschef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147