A.P. Møller – Mærsk vinder pris for arbejde med samfundsansvar

PressemeddelelseSamfundsansvar og forretning er ikke to uforenelige størrelser. Det beviser A.P. Møller - Mærsk gennem deres CSR-rapportering, og det har indbragt dem FSR – danske revisorers pris for bedste CSR-rapport i 2013. VandCenter Syd modtog prisen for bedste SMV-rapport, mens Siteimprove og DAB delte prisen for bedste emerging-rapport.

CSRFSR - danske revisorer

Hvilken indflydelse har en virksomhed på den samfundsmæssige udvikling i de områder, hvor den opererer? Vil du vide det om A. P. Møller – Mærsk, kan du åbne deres CSR-rapport, som netop har modtaget FSR – danske revisorers pris for bedste CSR-rapport i 2013.

”Det flyder ud af rapporten, at her er en virksomhed, hvor der virkelig sker noget på CSR-området. Der er substans og dybde i rapporten – og det er tydeligt, at det at tænke i samfundsansvar er blevet en del af forretningen A.P. Møller – Mærsk. Deres rapportering beviser tydeligt, at samfundsansvar ikke er markedsføring eller branding,” siger formand for FSR – danske revisorers CSR-udvalg, Birgitte Mogensen.

Det er i år 19. år i træk, at FSR – danske revisorer uddeler priser til de bedste CSR-rapporter fra danske virksomheder. I år blev vinderprisen overrakt til Annette Stube, Director, Group Sustainability hos A.P. Møller – Mærsk af direktør i Erhvervsstyrelsen, Betina Hagerup.
Det skete på FSR – danske revisorers årsmøde den 26. september i Bella Center.

”Vi er utroligt glade for anerkendelsen og glæder os over begrundelsen: at vi formår at sætte ord og tal på vores virksomheds indflydelse på den samfundsmæssige udvikling, i de lande Mærsk opererer i. Det ligger os meget på sinde at have en ansvarlig tilgang til at drive forretning, samt at kunne accelerere den positive påvirkning vores forretninger og virke har i samfundet på den lange bane,” siger Annette Stube.

Overlæggeren er løftet siden 2012
A. P. Møller - Mærsk vandt også prisen for bedste CSR-rapport i 2012, hvor de blandt andet blev belønnet for deres arbejde med åbent og ærligt at adressere de svære emner i deres CSR-rapportering.

”Fra 2012 til 2013 er rapporten blevet endnu et trin bedre. Der er fokus på de kritiske udfordringer, og koncernens arbejde med væsentlighed er videreudviklet. De lægger vægt på at forklare, hvorfor og hvordan der arbejdes med CSR. Særligt det langsigtede og samfundsansvarlige perspektiv gør rapporten stærk. Og det samlede billede er gennemarbejdet i en sådan grad, at A.P. Møller – Mærsk ikke var til at komme udenom, som modtager af CSR-prisen igen i år,” siger Birgitte Mogensen.

CSR er blevet en integreret del af forretningsstrategien
CSR-priserne er et vigtigt element i FSR – danske revisorers arbejde med CSR.  CSR er ikke længere et buzzword. CSR er i stadig stigende grad en integreret del af arbejdet i at drive en sund forretning, understreger adm. direktør i FSR – danske revisorer Charlotte Jepsen:

”CSR er ikke længere noget, man arbejder med, fordi man skal. Det er noget, man arbejder med, fordi fokus på samfundsansvar, miljøpåvirkninger og sociale påvirkninger er noget, der kan ses på bundlinjen – og fordi omverdenen forventer det. A. P. Møller – Mærsk tager prisen to år i træk for deres stærke strategiske arbejde med samfundsansvar i alle konglomeratets forretningsområder. Men de er langt fra de eneste, som arbejder målrettet med CSR, hvilket vi tydeligt kan se, når vi ser, hvor tæt konkurrencen har været om årets CSR-priser.”

Rent vand i SMV-kategorien
I kategorien – virksomheder med under 500 medarbejdere, er det rent vand, som er udgangspunktet for prisvinderen. Prisen er nemlig gået til kommunalt ejede VandCenter Syd, hvor 185 medarbejdere leverer drikkevand og håndterer spildevand i Odense og på Nordfyn.

”Man bliver klogere på vand og på vandudfordringerne i et lokalsamfund ved at læse denne rapport. Gennem effektiv brug af tal og facts får du indsigt i de områder, virksomheden har indflydelse på og de udfordringer, de har på vandområdet. Der er et klart fokus på, hvad man har opnået, men også en ærlig og grundig forklaring af det, man endnu ikke har nået,” siger Birgitte Mogensen.
Læs mere om VandCenterSyds CSR-arbejde og begrundelsen for, at de modtager SMV-prisen

Delt sejr hos de ”nye”
Softwarevirksomheden Siteimprove og boligadministrationsselskabet DAB placerer sig på en delt førsteplads for Emerging-prisen, der giver til de bedste nye spillere på CSR-området.

”Som webspecialist har man et særligt medansvar for at understøtte udvikling af nemme og handicapvenlige hjemmesider – og virksomheden Siteimprove gør noget ved det i praksis blandt andet via samarbejde med handicaporganisationer. Siteimprove kunne gøre mere på andre områder; men i år skal de prises for at sætte fokus på en lokal ”menneskerettighed” – nemlig at sikre alles adgang til internettet,” siger Birgitte Mogensen.
Læs mere om Siteimproves CSR-arbejde og begrundelsen for, at de modtager emerging-prisen

DAB blev grundlagt i 1942 og har de seneste år arbejdet med at gøre CSR til en del af forretningen i boligadministrationsselskabet.

”Selskabet har udarbejdet en CSR-rapport, der giver den røde tråd fra selskabets værdier og forretningsstrategi og ned til de konkrete handlingsplaner. Det er en stærk emerging-rapport, der favner de konkrete udfordringer, som DAB arbejder med direkte ude i boligafdelingerne og boligselskaberne,” siger Birgitte Mogensen.

Læs mere om DAB's CSR-arbejde og begrundelsen for, at de modtager emerging-prisen

Om CSR-prisen
Det er 19. år i træk, at FSR – danske revisorer uddeler prisen for bedste ikke-finansielle årsrapport til en dansk virksomhed.
CSR-prisen gives som anerkendelse af virksomheder, der leverer bemærkelsesværdig CSR-rapportering i en række kategorier:

 • Bedste samlede CSR-rapportering 2013 (Hovedpris)
  Vinder: A. P. Møller – Mærsk
 • Bedste rapportering fra virksomhed med under 500 medarbejdere
  Vinder: VandCenter Syd
   
 • Bedste emerging-rapportering:
  Vinder: DAB
  (Valg af målrettede CSR-tiltag - uden tilslutning til en standard eller globale principper)

  Vinder: Siteimprove
  (CSR-arbejde gennem tilslutning til UN Global Compact*)

Dommerpanelet bestod i år af repræsentanter fra udvalgte repræsentanter fra dansk erhvervsliv og organisationer. Eksempelvis ATP, CBS, Threadneedle og Erhvervsstyrelsen.  

* Virksomheden følger FN’s Global Compact-principperne inden for miljø, menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og bekæmpelse af antikorruption.

Yderligere informationer:

FSR – danske revisorer:
Formand for CSR-udvalget, Birgitte Mogensen
bm@birgittemogensen.dk, 21 41 60 28

A.P. Møller – Mærsk:
Louise Kjaergaard, Group Sustainability, Group Lead, Sustainability Communication
Louise.Kjaergaard@maersk.com, 3363 8128

VandCenter Syd:
Direktør Anders Bækgaard
ab@vandcenter.dk, 40 27 75 00

DAB:
Ulla Gregor, Sekretariatschef
ug@dabbolig.dk, 77 32 01 20

Siteimprove:
Camilla Simonsen, Kommunikations- & Markedschef
cas@siteimprove.dk, 20 60 34 17
 

 

CSR-rapporterne:

A.P. Møller - Mærsk

VandCenter Syd

DAB

Siteimprove

Kontakt

 • Charlotte Jepsen

  Administrerende direktør

  3369 1098
  4193 3198
 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169

Billeder

Fotos - Jesper Voldgaard
Klik på et billede for at hente det i fuld størrelse


Annette Stube, Director, Group Sustainability hos A.P. Møller – Mærsk (th)
Birgitte Mogensen, formand FSR - danske revisorers CSR-udvalg (tv)


Camilla Simonsen, Markeds- & Kommunikationschef i Siteimprove (th)
Ulla Gregor, Sekretariatschef, DAB (midt)
Birgitte Mogensen, formand FSR - danske revisorers CSR-udvalg (tv)


Anders Bækgaard, direktør for VandCenter Syd


Annette Stube, Director, Group Sustainability hos A.P. Møller – Mærsk


Annette Stube, Director, Group Sustainability hos A.P. Møller – Mærsk (th)
Birgitte Mogensen, formand FSR - danske revisorers CSR-udvalg (tv)


Camilla Simonsen, Markeds- & Kommunikationschef i Siteimprove (th)
Ulla Gregor, Sekretariatschef, DAB (midt)
Birgitte Mogensen, formand FSR - danske revisorers CSR-udvalg (tv)


Anders Bækgaard, direktør for VandCenter Syd