02. november 2019

Debatindlæg Debatindlæg

Husk, at revisoren også kan bruges som "klimakriger"

Jyllands-Posten, 3. november 2019


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147



Nedenstående debatindlæg af markedsdirektør Jakob Ullegård, Dansk Erhverv, og administerende direktør Charlotte Jepsen, FSR - danske revisorer, er oprindeligt bragt i Jyllands-Posten. Læs debatindlægget hos Jyllands-Posten.

Den grønne omstilling er en prioritet – politisk og for erhvervslivet. Det er en rejse, hvor vi endnu ikke kender den endelige destination. Men vi ved, at der bliver brug for alle gode kræfter, hvis vi skal sikre fremdrift. Her kommer den grønne rådgiver ind i billedet.

At reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent kræver ikke bare markante ændringer i vores forbrug og adfærd. Det kræver også en acceleration i udviklingen af bæredygtige teknologier og forretningsmodeller. For selv om vi i mange år har været foregangsland, når det gælder bæredygtig produktion og rapportering herom, rækker det ikke her. De forandringer, vi har foran os, kræver en fælles koordineret indsats på tværs af sektorer – og med både private og offentlige aktører.

Her bliver det afgørende med dygtige rådgivere, som både myndigheder og erhvervsliv kan trække på i de kommende år. Rådgivere med indsigt, ekspertise og stærke kompetencer inden for nye grønne løsninger og klimatilpasning.

Den gode nyhed er, at der allerede er fart over feltet her. Hver dag hjælper danske rådgivere med at afdække ny viden, transformere forretninger og kommunikere forandring.

Et eksempel er revisoren, som er en krumtap i tilliden til vores erhvervsliv, men ikke én, man associerer med ”klimakriger” – og så alligevel. For en revisor arbejder med virksomhedernes målsætning, risikovurdering, målopfyldelse og løbende kontrol for at sikre reel fremdrift og gennemsigtighed på et givent felt. Det er oplagt at bruge de samme færdigheder i forhold til klima, så virksomhederne kommer godt undervejs på for eksempel CO2-reduktionsmål.

Vi ved, at den grønne omstilling mange steder i vores samfund er en så stor opgave, at der bliver brug for en bred vifte af kompetencer. Derfor skal vi på klimaområdet gøre noget af det, vi danskere er bedst til: samarbejde. Den grønne omstilling vil – ofte koblet med digitalisering – være med til at forandre vores samfund. Her vil rådgiverstanden på tværs af forskellige fagligheder være central for at komme godt og prisdygtigt i gang. Det ser vi frem til at bidrage til.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber