Revisorerne støtter et stærkt og innovativt iværksættermiljø

DebatKommentar, 28. september

ArrangementerUddannelse

I dag afvikler Copenhagen Business School Entrepreneurial Day 2017. Det er det største iværksætterevent blandt studerende – ikke bare i Danmark, men i hele Norden – flere end 4.500 talere, studerende, iværksættere, forskere, forretningsfolk og investorer deltager. Jeg havde fornøjelsen af tidligere i dag at åbne selve dagen, og det var imponerende at opleve så meget iværksætter ånd, entusiasme og begejstring samlet på et sted.

FSR – danske revisorer er hovedsponsor på dagen. Det er vi, fordi iværksætteri og innovation er afgørende for Danmarks fremtid. Det bidrager til fornyelse og udvikling. Det styrker konkurrencedygtigheden og dynamikken inden for de enkelte brancher.

Et dynamisk erhvervsliv med iværksættere, som udfordrer etablerede virksomheder med nye løsninger, sikrer et sundt konkurrencemiljø, hvor virksomhederne fornyer sig. Et stærkt iværksættermiljø øger produktiviteten og skaber vækst og beskæftigelse i det danske samfund. Kort sagt betyder iværksætteri og forretningsudvikling, at samfundet bliver rigere.  

Der er grund til at rose CBS for at have taget initiativ til at etablere en Entrepreneurial Day og for at have etableret et professionelt incubatormiljø gennem Copenhagen School of Entrepreneurship. Et miljø, hvor unge entreprenører kan udleve deres iværksætterdrømme med kyndig vejledning af erfarne iværksættere og mentorer og samtidigt få en tæt tilknytning til erhvervslivet. For en god idé er ikke altid nok. Professionel sparring og en gennemarbejdet forretningsplan er alfa og omega. Det er her revisorbranchen står klar i kulissen med faglig ekspertise og forretningsforståelse.

Entrepreneurial Day er et vigtigt arrangement. Ikke kun i iværksættermiljøet. Med Entrepreneurial Day skaber vi opmærksomhed om, hvad iværksættermiljøet betyder for dansk erhvervsliv. Og vi skaber opmærksomhed om de mange talentfulde og håbefulde studerende og iværksætte, der har taget springet og har etableret en ny virksomhed.

Iværksætterkulturen har det på mange måder udmærket i Danmark. Dansk erhvervsliv skaber mange nye vækstvirksomheder. Næsten hver ottende virksomhed kan kalde sig en vækstvirksomhed.

Iværksætterne har derfor - og med rette - politikernes opmærksomhed. Regeringen har for et par uger siden fremlagt et erhvervs- og iværksætterudspil, hvor grundtanken er, at det skal været lettere at starte, udvikle og investere i virksomheder. I denne uge har regeringens iværksætterpanel fremlagt en række anbefalinger, som skal gøre Danmark til et stærkere iværksætterland. Og gennem årene har skiftende regeringer sørget for, at der er etableret mange muligheder for sparring gennem uddannelsesinstitutioner, væksthuse og andre miljøer, der arbejder på at skabe gode vilkår for nystartede virksomheder.

Vi kan være stolte af det danske iværksættermiljø. Flere danske start-up-virksomheder har stor succes. Sitecore, Momondo og Vivino er foregangsvirksomheder, der alle på relativ kort tid har vokset sig store og internationale.

Men træerne vokser ikke ind i himlen. Selvom der sidste år var cirka 30.000 nye danske virksomheder, så viser udviklingen samtidigt, at mange af dem har svært ved at overleve efter et par år. Og kun en brøkdel formår at vokse sig store – til såkaldte højvækstvirksomheder. Det er derfor, at der er behov for at styrke iværksætterkulturen og gøre det nemmere at etablere, udvikle og drive virksomhed. Regeringens forslag om et investorfradrag vil efter vores vurdering sammen med iværksætterpanelets anbefaling af at gøre det lettere at dele og demokratisere ejerskabet til virksomhederne være vigtige bidrag til at realisere en ambition om at fastholde dygtige og driftige virksomheder i Danmark. 

Fra revisorernes side støtter vi det danske iværksættermiljø, og vi vil med politisk opbakning og professionel rådgivning gerne være med til at øge iværksætternes overlevelsesrate og vækstrate. For de leverer vigtige bidrag til det danske samfund.

Læs åbningstalen fra Entrepreneurial Day 2017

Kontakt

  • Charlotte Jepsen

    Administrerende direktør

    3369 1098
    4193 3198