07. maj 2018

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Årsregnskaber: Laveste andel underskud i byggeriet i mange år

Byggeriet er nu blandt de brancher, hvor færrest selskaber har underskud, viser ny analyse fra FSR – danske revisorer.


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147



I 1. kvartal 2018 var andelen af danske selskaber med underskud samlet 31,6 pct. For bygge- og anlægsbranchen var andelen væsentligt lavere nemlig 29,6 pct. Det er den laveste niveau for branchen siden april 2009, viser en gennemgang af de virksomhedernes årsregnskaber foretaget af FSR – danske revisorer på baggrund af data fra Experian. 

”Generelt går det godt i de danske virksomheder. Og når det går godt i dansk økonomi, så går det som regel rigtig godt i byggeriet, hvad vores tal også bekræfter”, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer og fortsætter:

”Det er første gang siden januar 2009, at færre end 30 pct. af bygge- og anlægsvirksomheder har underskud - altså det bedste siden finanskrisen.”

Set på tværs af alle brancher er det alene branchen ’fast ejendom’, der klarer sig bedre end byggeriet. Her har 26,4 pct. af selskaberne underskud.

Graf

Angrebet egenkapital

I 1. kvartal 2018 var andelen af danske virksomheder med såkaldt angrebet egenkapital på 24 pct., og andelen af selskaber i branchen Bygge- og anlægsvirksomheder med angrebet egenkapital var på 24,2 pct.
Begrebet angrebet egenkapital dækker over selskaber, hvor egenkapitalen er negativ eller under lovens mindstekrav til indbetalt startkapital.

”Hvis jeg skulle nævne noget, hvor der er malurt i bægeret – også i byggeriet – så er det, at en forholdsvis stor andel virksomheder har meget lidt på kistebunden at tære af i form af egenkapital. Det gør de her virksomheder sårbare for fx nedgang i efterspørgslen eller stigende renter,” siger Tom Vile Jensen. 

Læs hele analysen

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber