Så er kapløbet blandt årets guldfugle skudt i gang

NyhedDer blev kysset og krammet, da de første finalister til Danica Prisen 2019 blev fundet i går. Professor Claus Holm fra Bedømmelsesudvalget løftede sløret for, hvilke tre kandidatafhandlinger vest for Storebælt der er gået videre til den landsdækkende finale blandt årets guldfugle på Børsen i oktober.

ArrangementerUddannelseRevisionRegnskab

Foto / Jesper Voldgaard

Den 25. oktober uddeles Danica Prisen til de bedste kandidatafhandlinger på cand.merc.aud.-studiet. Der er i alt indstillet 24 kandidatafhandlinger til prisen i år – 12 fra øst og 12 fra vest. Inden den festlige finale og prisoverrækkelse i Børsbygningen i København, finder to delkåringer sted. Den ene i Aarhus, den anden i København.

Den første delkåring blev afholdt på Aarhus BSS. Professor Claus Holm fra Bedømmelsesudvalget gennemgik de 12 afhandlinger vest for Storebælt og forklarede, hvad udvalget havde fokuseret på i jagten på revisorbranchens guldfugle 2019.

Der var stor jubel blandt finalisterne, da Claus Holm afslørede, hvilke kandidatafhandlinger der havde klaret sig igennem nåleøjet og dermed var videre til finalen.

De tre kandidatafhandlinger vest for Storebælt, som er gået videre til finalen, er nævnt i vilkårlig rækkefølge nedenfor.

  • EFRAG's model til goodwill impairment - en empirisk undersøgelse af goodwill efter IFRS med fokus på EFRAG's forbedring i forhold til internt oparbejdet goodwill i nedskrivningstesten af Mathias Blaabjerg Laursen fra Aarhus Universitet.
    Vejleder: Frank Thinggaard
  • IFRS 9 - en beskrivelse, analyse og vurdering af effekten på værdiansættelsen af udlån til amortiseret kostpris i danske gruppe 3 pengeinstitutter af Kasper Ladekjær fra Syddansk Universitet.
    Vejleder: Dennis Van Liempd
  • The impact of artificial intelligence and robotics in the future audits af Martin Larsen og Rasmus Bjørk Olesen fra Aalborg Universitet.
    Vejleder: Hans Vistisen

Se listen over alle de indstillede afhandlinger.

Delkåringen øst for Storebælt
I dag går turen til Copenhagen Business School, hvor professor Thomas Riise Johansen fra Bedømmelsesudvalget vil afsløre, hvilke tre kandidatafhandlinger øst for Storebælt som går videre til den store prisoverrækkelse på Børsen.

Læs mere om Danica Prisen.