Vejleder med stort V

MedlemsnyhedStatsautoriseret revisor og partner, Mette Holy Jørgensen, var vejleder for Rikke-Sofie Sewohl, der vandt prisen som årets guldfugl ved Danica Prisen 2018 for sin specialeafhandling om Key Audit Matters og revisionspåtegningen. En afhandling, som Mette beskriver som en af de mest grundige, hun som vejleder har set.

 

 

Sidste år var statsautoriseret revisor og partner Mette Holy rgensen vejleder for guldfuglen Rikke-Sofie, der løb med hovedpræmien ved Danica Prisen 2018. En pris, som gjorde Mette stolt som vejleder.

”Det var helt velfortjent, at Rikke-Sofie b med sejren. Hun havde lavet en rigtig god opgave med et enormt analysearbejde, som jeg ikke har set lignende før, og hun kom med en ny indsigt, som jeg synes, at andre også skulle have indblik i”, fortæller Mette. Jeg blev da stolt som vejleder over, at hun vandt. Det var rigtig godt på hendes vegne, fordi jeg ved, hvor meget arbejde hun har lagt i det. Det var desuden dejligt at få bekræftet, at det ikke kun var os som vejleder og censor, der havde en fornemmelse af opgavens kvalitet, men at et bedømmelsesudvalg også kunne se det”.

Mette kendte til prisen, inden hun foreslog Rikke-Sofie at indstille sin afhandling, men Rikke-Sofies sejr har medvirket til, at Mette selv er blevet mere opmærksom at indtænke prisen i sin vejledning over for de studerende.

”Jeg holder altid et indledende møde med den studerende, hvor vi taler opgaven igennem og får klarlagt, hvad forhåbningerne og ambitionerne er til opgaven. Er ambitionerne høje, vil jeg være mere opmærksom på, hvad det kræves for at blive indstillet til sådan en  pris”, udtaler hun.

For Mette sætter Danica Prisen fokus den faglighed, der er i branchen, og dermed er Danica Prisen en oplagt mulighed for både at vise, hvad man kan og for at styrke sit CV. I revisorbranchen lægger man mærke til, at der er et talent- fuldt menneske, som Danica Prisen kan understøtte. Derfor vil hun tilskynde andre vejledere til at opfordre deres studerende om at søge prisen, fordi det samtidig er en anerkendelse af, at den studerende har gjort et godt stykke arbejde.

”Hvis man vinder Danica Prisen, er det, fordi man har gjort noget nyt og ekstraordinært, og det skal da belønnes. Jeg oplevede, at Rikke-Sofie blev meget stolt, da jeg opfordrede hende, og det at indstille opgaven giver lidt ekstra og afslutter en god proces. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at anerkende det gode arbejde og opfordre de studerende til at søge prisen”, siger Mette.