06. januar 2021

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Anbefalinger til undgåelse af seksuel chikane i danske revisionsvirksomheder

Seksuelt krænkende adfærd rettet mod ansatte skal ikke finde sted. FSR – danske revisorer har derfor udarbejdet et sæt anbefalinger til undgåelse af seksuel chikane i revisorbranchen.


Gorm Boe Petersen Politisk chef
toc@sfe.qx 4119 9163Den allerbedste håndtering af seksuelt krænkende adfærd rettet mod ansatte er at forhindre, at chikanen kan finde sted. Derfor har bestyrelsen i FSR – danske revisorer godkendt et sæt anbefalinger til at imødegå seksuel chikane i danske revisionsvirksomheder.

Indhold i anbefalingerne

I anbefalingerne opfordrer bestyrelsen i FSR – danske revisorer revisionsvirksomhederne i Danmark til at igangsætte følgende (hvis det ikke allerede er sket) tiltag:

  • At nedskrive politikker for at undgå seksuel chikane rettet mod ansatte.
  • At nedskrive en nultolerancepolitik om seksuelt krænkende adfærd.
  • At overveje, om det er relevant at etablere eller tilmelde sig en whistleblowerordning, hvor ansatte trygt kan rapportere hændelser om seksuelt krænkende adfærd.
  • At informere ansatte om, hvordan man undgår sager om seksuelt krænkende adfærd, og hvad man gør, hvis man selv bliver ramt af seksuel chikane.

Det er foreningens opfattelse, at anbefalingerne – implementeret ude på den enkelte revisionsvirksomhed - udgør et godt bolværk mod, at seksuelt krænkende adfærd kan opstå.

FSR – danske revisorer vil gerne blive endnu klogere på - blandt andet - hvordan revisionsvirksomhederne i Danmark håndterer sager om seksuel chikane. Derfor vil foreningen i løbet af 2021 tilsende medlemsvirksomhederne et spørgeskema om emnet.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu