30. august 2018

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Arla vinder Årsrapportprisen og høster internationale roser

Arla fik særlig ros for at kommunikere den relevante information – både finansiel og ikke-finansiel – til en bred kreds af regnskabslæsere med stor informationsværdi og åbenhed. Anerkendelsen vækker begejstring i Arla, som i mange år arbejdet med at gøre sin årsrapportering relevant og forståelig over for deres unikke ejerskabsstruktur.


Charlotte Jepsen Administrerende direktør
pow@sfe.qx 4193 3198


Jakob Holm Chefkonsulent
wub@sfe.qx 4193 3169Arla har produceret årets bedste årsrapport. Det blev i dag afgjort, da DI og FSR - danske revisorers Årsrapportpris 2018 blev uddelt i Industriens Hus. Arla fik særlig ros for at kommunikere den relevante information – både finansiel og ikke-finansiel – til en bred kreds af regnskabslæsere med stor informationsværdi og åbenhed. Anerkendelsen vækker begejstring i Arla, som i mange år arbejdet med at gøre sin årsrapportering relevant og forståelig over for deres unikke ejerskabsstruktur.

"Vi er meget stolte over at vi har fået Årsrapportprisen 2018. Vores ejere oplever volatiliteten i det globale marked for mejeriprodukter, og de er direkte påvirket af, hvordan vi som selskab reagerer på de hurtigt bevægende markedskræfter. Årsrapporten er helt essentiel i vores eksterne kommunikation, og vi har arbejdet fokuseret med at skabe en let tilgængelig årsrapport, der åbent og informativt oplyser de væsentlige forhold til vores ejere og øvrige interessenter," siger CFO Natalie Knight, Arla.

Hos Dansk Industri anerkender man vigtigheden af, at virksomhederne formår at formulere en helstøbt fortælling, som skaber tillid hos investorerne og giver dem et solidt grundlæg af træffe investeringsbeslutninger på baggrund af. Det gælder bestemt også for de internationale investorer, og af samme grund har dommerpanelet i år haft to internationale investorer som medlemmer.

"Mange danske virksomheder er jo desværre ikke så kendte i udlandet, som vi gerne så. Skal vi tiltrække udenlandsk kapital er danske virksomheder derfor nødt til at fortælle hele historien, og her viser Arlas årsrapport vejen," siger direktør Kent Damsgaard, DI.

Formålet med prisuddelingen er at fremhæve de gode årsrapporter, der er med til at hæve barren for virksomhedernes rapportering. De seneste års vindere tæller blandt andet DSV og Carlsberg, der sammen med Arla, ISS og Novozymes var de fem nominerede til årets pris.

"Med Arla som årets vinder er det for første gang i flere år lykkedes en virksomhed, som ikke er er et børsnoteret aktieselskab, at tage prisen for bedste årsrapport. Arla har i deres årsrapport gjort det særskilt godt med eksempelvis et strategiafsnit med fokus på trends, reaktion på forandringer og prioriteringer for 2018, og de forholder sig samtidig godt til risici eksempelvis med en rigtig god beskrivelse af mulige Brexit-konsekvenser," siger adm. direktør hos FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen.

Ud over Årsrapportprisen, som gik til Arla, blev Hartmanns årsrapport hædret med et diplom som en årsrapport, der skaber overblik, mens Zealand Pharmas årsrapport blev belønnet med et diplom for sin klare beskrivelse af forretningsmodellen.

Læs mere om Årsrapportprisen.

Om Dommerkomiteen
Dommerkomiteen består af repræsentanter for regnskabsbrugere, regnskabsaflæggere, akademikere og revisorer. Dommerkomiteens medlemmer er:

  • Tina Aggerholm, VP Group Accounting, Carlsberg Breweries, medlem af bestyrelsen og formand for revisionskomiteen i Juristernes og Økonomernes Pensionskasse
  • Henrik Gaarn Bak, CEO, Haldor Topsøe Holding
  • Carsten Krogholt Hansen, Associate Professor, CBS
  • Michael West Hybholt, Aktieanalytiker, SEB Investment Management
  • Torben Johansen, Partner, BDO og formand i FSRs Regnskabsudvalg
  • Kristian Koktvedgaard, Fagleder, Dansk Industri
  • Jørgen Blom, Partner, EY og medlem af FSRs Regnskabsudvalg
  • Stig Enevoldsen, Medlem af FSRs Regnskabsudvalg
  • Jens Houe Thomsen, Senior analytiker, Jyske Bank

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu