24. marts 2020

Corona Faglig opdatering - Skat

B-skatteraten for marts kan alligevel være blevet trukket via PBS

Skattestyrelsen udsendte den 18. marts information om, hvordan man kunne undgå at få trukket raten i marts for B-skat. På trods af at have fulgt vejledningen har skatteydere erfaret, at raten alligevel er blevet trukket via PBS.


Louise Egede Olesen Chefkonsulent
yrb@sfe.qx 2132 1838Den 18. marts udsendte FSR en nyhed efter Skattestyrelsen havde informeret om, at virksomhedsejere, som betaler B-skat, ville kunne nå at stoppe PBS-betalingen af raten for marts.

Vi har flere medlemmer, som har henvendt, da virksomhedsejere alligevel er blevet trukket for B-skat i marts, selvom der blev rettet i forskudsopgørelsen indenfor fristen.

FSR – danske revisorer har været i kontakt med Skattestyrelsen, som fortæller

”Skattestyrelsen har konstateret, at nogle borgeres B-skatterate for marts beklageligvis er blevet trukket via PBS, selvom de havde ændret forskudsopgørelsen indenfor fristen, og derfor ikke burde være blevet trukket.

 Skattestyrelsen er opmærksom på fejlen, der er ved at blive rettet. Vi beder borgerne have tålmodighed, og vi bestræber os på at tilbageføre beløbet hurtigst muligt.”

FSR – danske revisorer kan desuden fortælle, at det tager tid for Skattestyrelsen at returnere pengene, fordi pengene ikke er modtaget hos Skattestyrelsen endnu. Skattestyrelsen kan godt se, hvilke skatteydere, der har ændret i forskudsopgørelsen, men da Skattestyrelsen først har adgang til at se, hvilke skatteydere, der alligevel har fået trukket B-skatteraten, tager det yderligere tid, før pengene er retur hos skatteyder.

FSR – danske revisorer holder Skattestyrelsen til ilden, så de er klar over, at der er skatteydere, der har brug for pengene.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu