07. oktober 2020

Revision Hvidvask og terrorfinansiering - Mistænkelige transaktioner

Der er flere måder at hvidvaske på – pengesmugling og privatforbrug

Sager om hvidvask gennem netværk af selskaber har vi set ofte i de seneste år. Det kan være penge, der stammer fra moms- og skatteunddragelse, andre førforbrydelser (narko, våbenhandel mv.) eller en kombination heraf. I to indtil videre afgjorte sager i ”Operation Goldfinger” er kontanter fra narkohandel kørt i skjul i udlandet i den ene og brugt privat i den anden.


Lars Kiertzner Chefkonsulent, Statsautoriseret revisor, ph.d.
yxe@sfe.qxPengesmugling og pengehæleri - et alternativ til “hvidvask” gennem gennemstrømningsselskaber uden revisor som i “Operation Greed” med ca. 1.000 involverede selskaber.

I hvert fald, når der er tale om narkopenge, men nok ikke, når midlerne stammer fra moms- og skattesvindel.

En buschauffør blev således idømt fire års fængsel i Københavns Byret for at køre 30 mio.kr. i kontanter til Makedonien. Sagen præsenteres på Københavns Politis hjemmeside som en del af sagskomplekset “Operation Goldfinger” om omfattende indsmugling og handel med kokain som førforbrydelse og med 15 andre tiltalte, jf. denne nyhed fra 18. september 2020.

Den hovedmistænktes hustru er efterfølgende idømt to års fængsel og udvisning for bestandig for pengehæleri med et beløb på 5 mio.kr. Formentlig privatforbrug. Læs mere i denne nyhed fra 22. september 2020.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu