16. juni 2021

SMVPortalen

Er din virksomhed investeringsparat?

Nogle virksomheder er parate til at investere og har gjort deres forarbejde. Andre virksomheder kaster deres penge ud ad vinduet. Hvilken type virksomhed du? Du kan nu få vurderet din investering med Investeringsværktøjet.


Thomas Krath Jørgensen Chef for rapportering og uddannelse
gxw@sfe.qx 4193 3148Uanset hvad du planlægger at investere i, i din virksomhed, er det en god ide at forberede dig grundigt. Og det gælder ikke kun selve investeringen, men også implementeringen, driften og udbyttet af investeringen.

Du kan nu få muligheden for at få vurderet hvor parat du og din virksomhed er, til den investering du overvejer. Investeringsværktøjet måler parathed ud fra seks faktorer:

  • Forarbejde
  • Finansielle ressourcer
  • Medarbejdere
  • Ledelse
  • Netværk
  • Opfølgning

Investeringsværktøjet er opbygget som et spørgeskema. Udover at give dig en vurdering af, hvor parat du er til at foretage en investering, får du også en anbefaling til, hvad du og din virksomhed især skal være opmærksom på, når du forbereder dig til en investering.

Prøv Investeringsværktøjet her.

Kaster du penge ud ad vinduet?

Ejerledere er ifølge en undersøgelse fra Center for Ejerledede Virksomheder villige til at tage chancen, når de investerer i deres virksomheder, også uden at vide om det egentligt vil være en god forretning.

Ifølge samme undersøgelse beregner tre ud af fire virksomheder, hvad en investering samlet set vil koste, inden den gennemføres. Men kun en ud af fire beregner også, hvad den forventede værdi af investeringen vil være for virksomheden, eksempelvis det forventede årlige afkast i procent.

Det kan du læse mere om i rapporten Investeringsbeslutninger i danske SMV’er der blandt andet går i dybden med danske virksomheders investeringserfaringer.

Investeringsværktøjet og rapporten er udarbejdet af Center for Ejerledede Virksomheder og CBS.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber