04. maj 2020

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Fælles erklæring: Regeringen og revisorbranchen står sammen om at hjælpe dansk erhvervsliv

Regeringen og FSR – danske revisorer står i en fælles erklæring sammen om at sikre at danske virksomheder kommer bedst muligt igennem krisen.


Charlotte Jepsen Administrerende direktør
pow@sfe.qx 4193 3198


Anders Lau Kommunikations- og analysechef
nyn@sfe.qx 4193 9147Med den fælles erklæring giver regeringen og revisorbranchen hinanden håndslag på, at parterne vil arbejde for at sikre ordentlige og rimelige rammer omkring håndteringen af de hjælpepakker, der skal sikre at danske virksomheder kommer bedst muligt ud på den anden side af coronakrisen.

Det fremgår af erklæringen, at revisorbranchen også i denne ekstraordinære situation vil leve op til sin rolle som offentlighedens tillidsrepræsentant og løfte sin opgave ansvarligt og med samfundssind, og regeringen anerkender, at revisorerklæringer bidrager til at øge regelefterlevelsen.

FSR – danske revisorers formand Peter Gath er tilfreds med, at regeringen og revisorbranchen vil arbejde sammen om at løfte den store opgave det er, at få de mange milliarder fra hjælpepakkerne ud til de berettigede virksomheder, og forebygge at der sker misbrug.

”Regeringen og Folketinget har ønsket grundig kontrol af udbetalingerne og at revisors erklæringer skal være med høj grad af sikkerhed. Det sker fordi al erfaring viser, at revisorerklæringer generelt bidrager til at sikre god regelefterlevelse og forebygger, at der sker misbrug.”, siger formand Peter Gath og tilføjer:

”I revisorbranchen har vi givet håndslag på, at vi vil løse vores vigtige samfundsmæssige opgave med høj kvalitet, effektivt og med blik for, at virksomhedernes ansøgninger kan komme hurtigt til Erhvervsstyrelsen, så virksomhederne kan få deres penge”.

I erklæringen tilkendegiver regeringen samtidig, at den vil arbejde for, at lovgrundlaget for revisorernes arbejde vil være hurtigt tilgængeligt og i en form, så det understøtter kvaliteten og effektiviteten i revisorernes arbejde. 

Regeringens tilkendegivelse bliver noteret med stor tilfredshed af Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR – danske revisorer:

”For at vi kan løse vores opgave er det vigtigt, at lovgrundlaget og myndighedernes vejledning er på plads, og at der ikke er ubesvarede spørgsmål – det er forudsætningen for, at revisorerne kan arbejde effektivt til gavn for deres kunder”, siger Charlotte Jepsen.

Læs erklæringen.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu