Crowdfunding – noget for dig?

Hvad er crowdfunding, og hvordan kan det bruges til at finansiere en virksomhed? Her får du en introduktion til crowdfunding og du kan læse mere om fire forskellige typer typer crowdfunding og finde eksempler på danske virksomheder, der har hentet finansiering via crowdfunding.


Crowdfunding er en samlebetegnelse for flere typer af finansiering.

Crowdfunding betyder, at det er ”the crowd” – mængden – der ”funder” – finansierer – et givent projekt eller virksomhed. Især efter finanskrisen har der været fokus på business angels, hvor virksomhederne uden om bankerne finder finansiering hos eksempelvis en gruppe formuende privatpersoner, pensionskasser eller pengetanke. Nu er det også almindelige privatpersoner, der bliver investorer og skyder opsparingen ind i en virksomhed via crowdfunding.

Der findes overordnet fire typer af crowdfunding. Læs mere om de forskellige crowdfundingtyper og hvordan du håndterer skat og moms som henholdsvis modtager og bidragsyder.

Aktiebaseret crowdfunding er virksomhedens salg af aktier til investorer. Bliv klogere på aktiebaseret crowdfunding her.

Lånebaseret crowdfunding er en virksomheds lån af penge, som vi kender det fra banken. Bliv klogere på lånebaseret crowdfunding her.

Rewardbaseret crowdfunding er en belønningsfinansiering. Bliv klogere på rewardbaseret crowdfunding her

Donationscrowdfunding er gaver til virksomheden. Bliv klogere på donationscrowdfunding her.

Tal med din revisor eller anden kompetent rådgiver inden du beslutter dig for, hvilken crowdfundingmodel der passer til dit behov og de specifikke skatte- og momsmæssige konsekvenser.

Del til: