06. januar 2017

Regnskab Internationalt - IFRIC og SIC

Fortolkningsbidrag om valutaomregning, IFRIC 22, er færdiggjort

Fortolkningsbidraget fra IASB omhandler transaktioner i fremmed valuta, når man har betalt/modtaget forhåndsbetalinger i fremmed valuta.


Jan Brødsgaard Fagkonsulent, cand.merc.aud.
woe@sfe.qx 3369 1060IASB har udsendt ”IFRIC 22, Foreign Currency Transactions and Advance Consideration”, som er udarbejdet af IFRS Interpretations Committee. Fortolkningsbidraget klarlægger den regnskabsmæssige behandling af transaktioner, som omfatter modtagelse eller betaling på forhånd i fremmede valutaer.

Fortolkningskomitéen observerede nogle forskelligheder i praksis vedrørende den valutakurs, der blev anvendt ved omregning af transaktioner, der indeholdte forudbetaling.

IFRS komiteen kom frem til følgende konklusioner:

  • Datoen for transaktionen med hensyn til fastlæggelse af valutakursen, er datoen for første indregning af ikke-montære aktiver relaterede til forudbetaling eller udskudt indkomst.
  • Hvis der er flere betalinger eller modtagelser på forhånd, så bliver der fastsat en transaktionsdato for hver betaling eller modtagelse.

Overgang

Ved førstegangs implementering kan man vælge at gøre det med fremadrettet virkning eller med tilbagevirkende kraft.

 

IFRIC 22 træder i kraft for regnskabsår som begynder d. 1. januar 2018 eller senere. Det er dog tilladt at implementere det tidligere.

For at udtalelsen bliver gældende i EU, skal den først endosseres af EU-Kommissionen. Det forventes at ske i løbet af 2. halvår 2017.

 

Se pressenyheden her.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu