19. november 2019

Regnskab Internationalt - IFRS og IAS

FRC forventer mere rapportering fra britiske virksomheder om effekten af ny leasingstandard

FRC peger på behov for, at virksomheder, der anvender den nye leasingstandard, giver flere oplysninger om standardens virkning på virksomheden.


Alexander Munkholm Bruun Studentermedhjælper
nzo@sfe.qxDet britiske regnskabsråd, FRC, har gennemgået 20 delårsrapporter fra britiske virksomheder. Samtlige virksomheder anvendte International Financial Reporting Standard (IFRS) 16 om Leasing for første gang.

Ved gennemgangen identificerede FRC en række gode eksempler. FRC identificerede dog også en række områder, hvor rapporteringen bør forbedres. FRC ser gerne, at virksomhederne giver flere oplysninger end minimumskravene.

Ud fra gennemgangen kan FRC samlet set konkludere, at der er behov for, at britiske virksomheder forbedrer kvaliteten af deres rapportering om leasing.

Virksomhederne forventes jf. IFRS-krav at give information i deres årsrapporter og perioderegnskaber for at hjælpe interessenter med bedre at forstå effekten af den nye leasingstandard.

Virksomhedernes oplysninger om effekten af den nye leasingstandard bør som minimum omfatte:

  • Information om vigtige regnskabsmæssige skøn. Herunder identificering af leasingkontrakter og vurdering af aftalens længde.
  • Tydeligere forklaring af konkrete valg ved overgangen til ny standard
  • En detaljeret redegørelse for leasingforpligtelsen under den hidtidige standard og den nye leasingforpligtelse.
  • Hvis virksomheden anvender alternative resultatmål (alternative performance measures, APM) til at forklare effekten, så skal det forklares tydeligt og korrekt.

FRC opfordrer de britiske virksomheder til grundigt at overveje omfanget af oplysninger, der inkluderes i næste årsrapport. Ifølge FRC bør virksomhederne ikke nøjes med blot at efterleve de obligatoriske minimumskrav. Det er vigtigt at opfylde standardens oplysningsmål. Dette vil hjælpe interessenter med bedre at forstå effekterne af IFRS 16 på virksomheden. 

Du kan læse mere om FRC’s gennemgang af virksomhedernes håndtering af den nye leasingstandard her

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu