25. juni 2019

CSR og bæredygtighed ESG - Strategi og ledelse

FSR – danske revisorer bag 15 ESG-nøgletal

Finansforeningen/CFA Society Denmark, Nasdaq Copenhagen og FSR – danske revisorer har sammen lanceret 15 nøgletal for virksomhedernes miljø- og klimapåvirkning og for deres sociale og ledelsesmæssige engagement (ESG). Nøgletallene blev lanceret ved et debatmøde hos Nasdaq i København den 21. juni, der satte fokus på behovet for standardiserede og pålidelige ESG-nøgletal. Sæt nøgletallene i spil i dialogen med jeres kunder.


Josefine Jørgensen Konsulent, CSR & Uddannelsespolitik
wwb@sfe.qx 4193 3141Den 21. juni 2019 var Københavns fondsbørs Nasdaq Copenhagen vært for et velbesøgt debatmøde der blev afholdt i samarbejde med Finansforeningen/CFA Society Denmark, FSR – danske revisorer og World Business Council on Sustainable Development (WBCSD) under overskriften ’Taking ESG disclosures to the next level’. I forbindelse med mødet blev et forslag til 15 ESG-nøgletal, som alle store virksomheder bør overveje at inkludere i deres årsrapport, lanceret.

Mange professionelle danske investorer har forpligtet sig til at bruge informationer om virksomhedernes samfundsansvar, de såkaldte ESG-data i beslutningsgrundlaget for deres investeringer. Initiativet fra de tre aktører lægger helt konkret op til, at de store virksomheders CO2-udledninger, energiforbrug, sygefravær, kønsdiversitet mv. fremover står side om side med de finansielle nøgletal i årsrapporten. Nøgletallene får følgeskab af enkle definitioner, som gør det nemt for virksomhederne at tage nøgletallene til sig og præsentere deres sociale og miljømæssige indsats i årsregnskaberne på en måde, der er brugbar for investorer og analytikere.

Hvis ESG-anbefalingerne bliver fulgt, vil det fremover være muligt at sammenligne de største danske virksomheders aftryk på miljøet, klimaet og det sociale område på tværs af brancher og sektorer og holde det op imod virksomhedernes finansielle resultater. I dansk sammenhæng er der allerede god inspiration at hente hos selskaber som fx Novo Nordisk, Novozymes, Ørsted og H+H International, som i dag præsenterer ESG-nøgletal side om side med de finansielle nøgletal i årsrapporten.

Med til lanceringen var Mario Abela, Director i WBCSD, der netop i disse dage i samarbejde med FSR – danske revisorer udgiver guidelines til bedre ESG-rapportering, der kan hjælpe til, at ESG-data kan bruges aktivt i beslutningsprocesser. Han fremlagde, at der i dag er over 1000 forskellige ESG-nøgletal inden for 198 rapporteringsregimer, hvilket gør det umådelig vanskeligt at samle sammenlignelig information. Han hilste derfor initiativet med 15-nøgletal fra Finansforeningen/CFA Society Denmark, Nasdaq Copenhagen og FSR – danske revisorer velkomment.

Du kan finde en dansk version af publikationen ’ESG-hoved- og nøgletal i årsrapporten’ her og en engelsk engelsk version her.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu