07. marts 2019

Revision Hvidvask og terrorfinansiering - Vejledninger

Hvidvask og terrorfinansiering – ajourført input til risikovurderinger

Transparency International har offentliggjort deres ajourførte 2018-liste over, hvor korrupte 180 landes offentlige sektor opfattes. Listen er et godt værktøj til vurdering af udsatheden for hvidvask og terrorfinansiering, når revisors opgaver involverer udenlandske reelle ejere og/eller juridiske enheder.


Lars Kiertzner Chefkonsulent, Statsautoriseret revisor, ph.d.
yxe@sfe.qxTranparency International har offentliggjort deres “2018 Corruption Perceptions Index”, der vurderer niveauerne for korruption inden for den offentlige sektor i 180 lande. Rapporten er et fint udgangspunkt for at vurdere risikoeksponeringen, herunder for hvidvask og finansiering af terrorisme, når der indgår reelle ejere/juridiske enheder fra andre lande i et klientforhold. Du kan finde det nye indeks her.    

Vi har tidligere anbefalet indekset fra 2017 som supplement til de obligatoriske tjek op imod EU´s liste over højrisikolande samt EU´s indefrysningslister i nyheder om ”Gennemstrømningsselskaber og muldyrkonti” og om ”Politisk eksponerede personer – hvornår er nok nok”?, jf. links til disse to nyheder: 

Faglig nyhed af 12. september 2018  

Faglig nyhed af 8. oktober 2018  

Danmark har i øvrigt generobret 1. pladsen fra New Zealand som landet med den mindst korrupte offentlige sektor.

De ”røde” områder på verdenskortet er især en række tidligere sovjetrepublikker samt store områder i Afrika samt Syd- og Mellemamerika.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu