19. maj 2020

CSR og bæredygtighed

IAASB udsender høring om vejledning til ISAE-3000

IAASB har iværksat en høring om vejledning til ISAE-3000 med henblik på at styrke erklæringens legitimitet.


Josefine Jørgensen Konsulent, CSR & Uddannelsespolitik
wwb@sfe.qx 4193 3141Der ses en stigende tendens til, at virksomheder rapporterer om bæredygtighed. I dag anerkender de fleste større virksomheder betydningen af kontrolleret indsamling og rapportering af ikke-finansielle data.

Ønsket om mere ikke-finansiel information er stor, og presset fra aktionærer, kunder og lovgivere betyder, at virksomhederne har fokus på, hvordan de kan indsamle og bruge ikke-finansielle data. Disse data er ofte udarbejdet på meget forskellige grundlag og er derfor svære at sammenligne.

En revisor kan med en ISAE-3000-erklæring forsikre, at de oplyste data er troværdige. En revisors stempel om oplysningernes troværdighed er derfor af stor værdi for de tiltænkte brugere af denne form for oplysninger.

IAASB har udsendt høring om vejledning til ISAE-3000-erklæringen. IAASB ønsker input fra interessenter og personer der til dagligt arbejder med erklæringen. Dette skal være med til at styrke erklæringens legitimitet. Herunder at:

  • Styrke indflydelsen af ​​ISAE-3000-erklæringer
  • Få større tillid til troværdigheden af, og tilliden til ikke-finansielle-rapporter fra deres tilsigtede brugere.

Du kan indsende dit input her. Kommenteringsfrist er den 13. juli 2020.

For mere information om FSR – danske revisorers arbejde med høringen, kan du kontakte konsulent for samfundsansvar og bæredygtighed, Josefine Ellen-Marie Jørgensen.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber