26. august 2016

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Investeringsplan første store skridt mod et bedre skattevæsen

Regeringen har fremlagt en investeringsplan for et nyt skattevæsen. FSR – danske revisorer støtter, at en ny kurs på skat er nødvendigt, og at det haster med, at skattevæsenet nu først og fremmest målretter kontrollen mod dem, som snyder.


Anders Lau Kommunikations- og analysechef
nyn@sfe.qx 4193 9147


Charlotte Jepsen Administrerende direktør
pow@sfe.qx 4193 3198”Vi hilser regeringens investeringsplan velkommen. Der er et påtrængende behov for en moderne og effektiv skattekontrol og ligning af virksomhederne. Vi har længe gjort opmærksom på, at der er behov for en intelligent kontrol, der målrettet går efter den lille gruppe af virksomheder, der bevidst snyder. Til gengæld skal de lovlydige virksomheder, der har orden i penalhuset have ro til at koncentrere sig om at drive deres forretning skabe vækst og arbejdspladser”, siger Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR – danske revisorer.

Virksomhedernes skatte- og momsgab er over de senere år vokset betydeligt og er senest opgjort til 12 mia. kr. årligt. Samtidigt vokser restancerne hos virksomhederne hurtigt og har rundet de 23 mia. kr.  

”Langt størstedelen af landets borgere og virksomheder er i berøring med SKAT på den ene eller anden måde. De har krav på en god og ordentlig betjening. Og de lovlydige fortjener, at skattevæsenet har muskler og maskinkraft nok til at gå efter dem, som snyder. Vores skattesystem står ved en skillevej. Enten genvinder vi tilliden hos borgerne og virksomhederne eller også ryger tilliden definitivt. Der er derfor grund at rose regeringen og de partier i Folketinget, som vil være med til at lægge kursen  om og investere i et skattevæsen, som borgere og virksomheder kan være tjent med”.”, siger Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR – danske revisorer.

Læresætning nr. 1 for nyt skattevæsen: Gå efter dem, som snyder
Den seneste opgørelse fra skattevæsenet viser, at 10 pct. af virksomheder er modspillere. Det svarer til omkring 70.000 selskaber. Men SKAT når kun ud til rundt regnet 20.000 selskaber, heriblandt også mange, som ikke har fejl eller snyder. Det skal der laves grundlæggende om på, mener FSR – danske revisorer.

”I dag kan skattemyndighederne reelt kun kontrollere en lille del, af de virksomheder, som vi  ved, bevidst snyder. Derfor er det her, der skal sættes ind. Det er fx helt rigtigt set at indrette en særlig task force på moms, hvor den hidtidige kontrol betyder, at der kan gå op mod 25 år før en virksomhed bliver kontrolleret.” siger Charlotte Jepsen.  

En central udfordring er, hvor hurtigt det nye skattevæsen kan være oppe at køre på indsatsen mod snyderne, som de senere år har haft let spil.

”Der er brug for hurtig handling. Vi kan ikke vente på, at indsatsen først er oppe at køre i 2020. Der er initiativer her og nu, som sikrer at vi kommer godt fra start. Metoden med et særligt task force-kontor som på moms kan med fordel udbredes til andre områder, og så bør myndighederne overveje, hvordan de mere aktivt kan bruge de mange risikooplysninger fra revisorerne”, siger Charlotte Jepsen.

Flere analyser viser, at revision og brug af revisor giver en bedre regelefterlevelse, når skatten indberettes.

Læs i øvrigt adm. direktør Charlotte Jepsens kommentar, ”Derfor skal SKAT have flere ressourcer”

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu