02. marts 2021

Revision Dilemmaer - Månedens dilemma

Månedens dilemma: Revisor bidt af en gal håndbold

Revisors uafhængighed kan være udfordret af personlige nære relationer, som her i casen med afsæt i håndboldentusiasme. Revisors personlige relationer kan eventuelt også smitte af på andre i revisionsvirksomheden. I sidste ende er det spørgsmålet om en konkret fortolkning af, hvordan en velinformeret tredjepart vil opfatte situationen.


Jan Wie Kommunikationschef - Interne medier & medlemmer
wjv@sfe.qx 4193 3128


Lars Kiertzner Chefkonsulent, Statsautoriseret revisor, ph.d.
yxe@sfe.qxSammen med fem ligestillede partnere driver du det succesfulde revisionskontor Sejrsby Revision. Kontoret ligger i hjertet af den mellemstore jyske provinsby Sejrsby, og I er efterhånden nået op på at beskæftige 32 medarbejdere.

Indbyggerne i Sejrsby elsker håndbold og taler med stolthed i stemmen om Team Sejrsby, som er navnet på overbygningen af håndboldklubben Sejrsby Idræts Forening. Klubbens flagskib, kvindeholdet, er nu efter en kometagtig opstigning klar til at tørne ud i Damehåndboldligaen i den kommende sæson. I den forbindelse arbejder bestyrelsen hårdt på at geare op, så holdet står bedre rustet til at kunne klare sig på øverste hylde, hvor Team Sejrsby aldrig har været før.

I den forbindelse har Team Sejrsbys bestyrelse en kapitalforhøjelse i støbeskeen. Forventningen er, at kapitalforhøjelsen runder seks millioner kroner og rejses som en blanding af et apportindskud fra Sejrsby Kommune suppleret med en række kontantindskud fra lokale erhvervsdrivende.

Din medpartner Sonja Boldsen er bidt af en gal håndbold. Hun kender medlemmerne af Team Sejrsbys bestyrelse og sidder med på sidelinjen ved de fleste bestyrelsesmøder, hvor hun stiller sin forretningsmæssige ekspertise til rådighed. Hun er endvidere personlig ven med et par af bestyrelsesmedlemmerne, som hun blandt andet rejser til Flensburg sammen med nogle gange om året for at se danskerholdet Flensburg-Handewitt i aktion.

I forlængelse af Teams Sejrsbys bestyrelsesplaner vender Sonja Boldsen hjem til revisionskontoret med en mulig ny opgave om at afgive en vurderingsberetning i forbindelse med den påtænkte kapitalforhøjelse. På det ugentlige partnermøde drøfter I mulighederne for, at I påtager jer opgaven i revisionsvirksomheden. Team Sejrsby drives i et ApS og anvender ikke revisor i forbindelse med regnskabsaflæggelsen.

I overvejer nedenstående muligheder, som du bedes vælge den af, som du foretrækker.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber