02. juni 2020

Revision Dilemmaer - Månedens dilemma

Månedens dilemma: Et usædvanligt medarbejdergode

Udlån til medarbejdere er næppe hyppigt forekommende i en almindelig produktionsvirksomhed. Derfor kan de give anledning til overvejelser, når de undtagelsesvist optræder.


Lars Kiertzner Chefkonsulent, Statsautoriseret revisor, ph.d.
yxe@sfe.qx


Jan Wie Kommunikationschef - Interne medier & medlemmer
wjv@sfe.qx 4193 3128Hos din mangeårige revisionskunde Maskinværkstedet Topfræsning A/S bliver du opmærksom på, at en af virksomhedens 26 medarbejdere har lånt 300.000 kroner i løbet af seneste regnskabsår. Dette strider ikke mod selskabets vedtægter, der tillader en sådan benyttelse af overskudslikviditet, hvis det som her sker på markedsmæssige vilkår. Maskinværkstedet er veldrevet og har rigelig likviditet i forhold til medarbejderlånet.

Selskabet har ikke tidligere lånt penge til medarbejdere, og du spørger derfor nærmere ind til omstændighederne. Direktøren kender udmærket til lånet og fortæller, at det er givet til en dygtig og loyal medarbejder, som har arbejdet på maskinværkstedet i tre år og blev ansat umiddelbart efter, at han havde afsonet en dom på to års fængsel for salg af narkotika. Dommen beskrev de nærmere omstændigheder, som de forelå oplyst: Medarbejderen og en ven havde solgt cirka fire kilo kokain, som de angav at have fundet i en affaldsspand på en rasteplads, da de var på vej hjem fra bilferie i Sydeuropa.

Medarbejderen har forklaret sine økonomiske problemer med, at hans husleje er meget høj, og at han skal betale børnebidrag til sine tre børn efter skilsmissen for tre år siden.

Svarfrist: Udløbet

Vi samler alle svar sammen og udarbejder statistik på, hvordan svarene fordeler sig i forhold til de fem muligheder. Alle svar indgår anonymt i statistikken. Chefkonsulent Lars Kiertzner kommenterer resultatet den 18. juni.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu