06. oktober 2020

Revision Dilemmaer - Månedens dilemma

Månedens dilemma: Når mistanken lurer

Fredag den 2. oktober 2020 holder I det månedlige partnermøde. Du har selv et vigtigt punkt til agendaen. Inden for den seneste måned har du oplevet tre scenarier, hvor du har været i tvivl om, hvorvidt du skulle kontakte Hvidvasksekretariatet eller ej. Alle tre episoder er relateret til et muligt misbrug af Folketingets hjælpepakker.


Lars Kiertzner Chefkonsulent, Statsautoriseret revisor, ph.d.
yxe@sfe.qx


Jan Wie Kommunikationschef - Interne medier & medlemmer
wjv@sfe.qx 4193 3128Fredag den 2. oktober 2020 holder I det månedlige partnermøde. Du har selv et vigtigt punkt til agendaen. Inden for den seneste måned har du oplevet tre scenarier, hvor du har været i tvivl om, hvorvidt du skulle kontakte Hvidvasksekretariatet eller ej. Alle tre episoder er relateret til et muligt misbrug af Folketingets hjælpepakker, og på mødet skal I beslutte, om I vil underrette Hvidvasksekretariatet i de tre konkrete sager.

Den første sag handler om byens førende frisørsalon, hvor ejeren har modtaget kompensation for faldende omsætning. Frisørsalonen havde dog kun et omsætningsfald på 29 procent i de tre ansøgte kompensationsmåneder i forhold til perioden 1. april – 30. juni 2019. Det betyder med andre ord, at pengene skal betales tilbage, som reglerne ser ud nu.

I den anden situation fik en lokal tømrervirksomhed gang i hjulene lidt før end forventet. Derfor genindkaldte mesteren de to svende, som var hjemsendt med lønkompensation. De to svende arbejdede to dage om ugen. Ved indberetningen havde mesteren anvendt faktor 2.0, hvilket var en forkert faktor. Den skulle have været 2.8. Med andre ord modtog virksomheden efter genindkaldelsen for meget i lønkompensation. 

I den tredje og sidste situation fik du en henvendelse fra en mulig ny klient, som ønskede hjælp til kompensation for faste omkostninger. Den mulige kunde medbragte dokumentation for faste omkostninger i form af nogle leasingomkostninger, hvor fakturaerne ikke var stilet til virksomheden. Desuden henviste den mulige kunde til andre faste omkostninger og fremviste en aftale, som stammede fra februar 2020. Disse fakturaer var sendt fra selskaber i samme koncernfamilie. Du endte med at afvise den mulige kunde.

Hvilke forhold vil du underrette Hvidvasksekretariatet om her og nu?

Svarfrist: Udløbet.

Vi samler alle svar sammen og udarbejder statistik på, hvordan svarene fordeler sig i forhold til de otte muligheder. Alle svar indgår anonymt i statistikken. Chefkonsulent Lars Kiertzner kommenterer resultatet den 20. oktober.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu