09. januar 2015

Ugens kommentar 2015

Nemt at drive virksomhed? Foreningens nytårsønsker til Webreg og TastSelv

Ugens kommentar, 9. januar 2015


Charlotte Jepsen Administrerende direktør
pow@sfe.qx 4193 3198Af Charlotte Jepsen, administrerende direktør, FSR - danske revisorer

Godt nytår.

Vi står på tærsklen til et år, hvor regeringen har varslet endnu en vækstpakke, og hvor gode rammevilkår for virksomhederne og forenklinger står højt på den politiske agenda. Det er en agenda, vi støtter i foreningen og aktivt søger at bidrage til med konkrete forslag.

Hvis danske virksomheder skal være konkurrencedygtige, så skal det administrative bøvl og besværlige papirgange i forhold til det offentlige være på et minimum. Og det handler ikke alene om at afskaffe regler og fjerne indberetninger. Det handler også om, at de systemer myndighederne stiller til rådighed for virksomhedernes indberetninger er effektive – og i drift.

Det sker alt for ofte, at fx SKATs TastSelv-løsninger er nede, navnlig når det er højsæson for indberetninger. Et andet eksempel er systemet Webreg, hvor nye virksomheder bliver oprettet, og hvor centrale stamdata indberettes og ændres for selskaberne. Adgangen er egentlig ganske nem, men "motoren" i selve systemet har mange år på bagen og længe været slidt. Webreg åbnede da også årets første hverdag med at være delvist nede. Andre gange er systemet ustabilt og langsomt, hører vi fra foreningens medlemmer. Det er alt sammen til bøvl og besvær for revisorer såvel som iværksættere og virksomheder. Det koster på bundlinjen, for det har konsekvenser i hverdagen ude i virksomhederne, at man skal sidde og bruge unødig tid på registrering.  Mange tusinde virksomheder og personer benytter systemet. Derfor bliver regningen for besværet nemt meget stor.

Politikere og embedsmænd har heldigvis fokus på at gøre det lettere at drive virksomhed. Men nogle gange har de for lidt fokus på, at få de ting, der allerede i dag eksisterer, til at virke bedre. Det betyder ofte meget mere for virksomhederne end store og flotte nye projekter, der mestendels tager sig godt i politiske skåltaler.

Erhvervsstyrelsen har bebudet, at det nye år byder på en opdatering af Webreg. Forhåbentlig bliver 2015 året, hvor Webreg får en ny motor og revisorer og virksomheder slipper for unødigt bøvl og besvær.

 
 

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu