15. juni 2016

Erhvervsret Aktie- og anpartsselskaber - Nyt fra myndigheder

Ny praksis for oversendelse til tvangsopløsning

Erhvervsstyrelsen ændrer praksis i forbindelse med oversendelse til tvangsopløsning til skifteretten. Fremover trækker Erhvervsstyrelsen ikke sin anmodning om tvangsopløsning tilbage, hvis årsrapporten er modtaget, efter Erhvervsstyrelsen har afgjort oversendelsen af virksomheden til skifteretten. Tidspunktet for afgørelsen i styrelsens registreringssystem er således udslagsgivende.


Jan Brødsgaard Fagkonsulent, cand.merc.aud.
woe@sfe.qx 3369 1060Erhvervsstyrelsen har den 14. juni 2016 offentliggjort en nyhed, hvori styrelsen gør opmærksom på, at de ændrer praksis vedrørende oversendelse til skifteretten på grund af manglende indsendelse af årsrapport. Fremover trækker styrelsen ikke sin anmodning om tvangsopløsning tilbage, hvis styrelsen har modtaget en årsrapport, efter styrelsen har truffet afgørelse om oversendelse af virksomheden til skifteretten. Tidspunktet for afgørelsen i styrelsens registreringssystem er udslagsgivende.

Tidligere trak Erhvervsstyrelsen en anmodning til skifteretten tilbage, hvis virksomhedens årsrapport blev modtaget samme dag, som afgørelsen om oversendelse til skifteretten blev truffet.

Som hidtil bliver tvangsopløsningen varslet 4 uger inden oversendelse til skifteretten i et påkravsbrev, som sendes til virksomhedens digitale postkasse. Såfremt virksomheden er blevet oversendt til tvangsopløsning, kan virksomheden som hidtil anmode om genoptagelse.

Læs Erhvervsstyrelsens nyhed her.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber