03. maj 2018

Ugens kommentar

Ny uddannelses- og forskningsminister med blik for erhvervslivets behov

Kommentar, 3. maj


Charlotte Jepsen Administrerende direktør
pow@sfe.qx 4193 3198I går var det store skiftedag på Slotsholmen, og statsministeren præsenterede tre nye ministre på slotspladsen foran Christiansborg. For revisorbranchen betyder det, at vi får ny minister for uddannelse og forskning. Søren Pind træder tilbage, og ind som ny minister kommer den kendte og anerkendte tech-iværksætter, Tommy Ahlers.

Der er grund til – her på falderebet - at rose den afgående minister, Søren Pind for sine uddannelsespolitiske visioner og sin nytænkning. Revisorbranchen kvitterer for erhvervskandidaten, som er uddannelsespolitisk nytænkning og et pragmatisk svar på erhvervslivet behov for kandidater, som er tættere på virkeligheden og hverdagen ude i virksomhederne. Med erhvervskandidatuddannelsen bliver det lettere at etablere parløb mellem universiteterne og erhvervslivet, og revisorbranchen kan fortsætte den succesfulde model med at koble uddannelse og praktisk arbejde.

Vi hilser den ny uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers, velkommen. Med sin iværksætterbaggrund og sit skarpe blik for de forretningsmæssige muligheder i ny teknologi håber vi, at ministeren vil stille sig i spidsen for et eftersyn af universitetsuddannelserne, så uddannelserne bringes tættere på den teknologiske udvikling. Ikke fordi kandidaterne ikke er teknologiparate, det er de. Men teoribøgerne har svært ved at følge med den hastige udvikling af ny teknologi og nye forretningsmodeller. Skal kandidaterne være klædt ordentligt på med relevante kompetencer til arbejdsmarkedet, er det afgørende, at de kan deres teknologiske ABCD – AI, Blockchain, Cybersikkerhed og Dataanalyse.

En tættere kobling mellem universiteterne og erhvervslivet kan være en af vejene. I den forbindelse er det interessant, at den nye uddannelses- og forskningsminister har været med til at foreslå, at universiteterne skal belønne studerende, der har arbejde i en virksomhed, og at praktikophold skal give merit. Sammen med erhvervskandidaten kan det være med til at sikre et bedre match mellem erhvervslivets behov og kompetencerne hos de nyuddannede kandidater. I revisorbranchen har vi som sagt gennem årene haft stor gavn af, at de studerende har kunne arbejde parallelt med deres studie.

Vi ser frem til samarbejdet med den nye uddannelses- og forskningsminister, og vi glæder over, at ministerrokaden ikke inkluderede revisorbranchens centrale ressortministre, erhvervsminister Brian Mikkelsen og skatteminister Karsten Lauritzen. I en tid, hvor forandringens vinde blæser stærkt, har det stor værdi, at der er stabilitet og kontinuitet i forhold til det politiske arbejde.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu