27. maj 2016

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Revisorerne sætter pris på Universal Robots

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte torsdag eftermiddag FSR Marsh Erhvervspris 2016 til den fynske robotvirksomhed Universal Robots. Arrangementet fandt sted på IT Universitetet i København.


Anders Lau Kommunikations- og analysechef
nyn@sfe.qx 4193 9147


Jakob Holm Chefkonsulent
wub@sfe.qx 4193 3169Tilbage i 2005 så Universal Robots, at der var et hul markedet for små og mellemstore robotter. I dag har Universal Robots et globalt netværk med 200 distributører i 50 lande, fremhævede statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale til vinderen af FSR Marsh Erhvervspris 2016.

”Dansk økonomi og dansk erhvervsliv er udfordret på mange områder. Vi skal have bedre gang i væksten, og vi skal have flere arbejdspladser. Udfordringerne er til at få øje på. Bare for at nævne et eksempel, er der de sidste 20 år ikke skabt en virksomhed med mere end 1000 ansatte. Det siger noget om de muligheder, som suser forbi vores land. Men er mulighederne omvendt store, hvis vi handler ansvarligt og tænker os om. Jeg synes dagens prisvinder er et stjernegodt eksempel på, hvad der skal til, hvis vi skal aflevere et Danmark, der er stærkere, til næste generation,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale.

Det er 26. gang, at FSR – danske revisorer, uddeler den traditionsrige FSR Marshs Erhvervspris til en person eller virksomhed, der har ydet en særlig indsats i dansk erhvervsliv.

Formand for FSR – danske revisorer Jens Otto Damgaard fremhævede særligt Universal Robots evne til at tænke nyt og holde fast i sin forretningside:  

”I en tid, hvor væksten både i Danmark og i resten af verden har trange kår, er der mere end nogensinde behov for at tænke nyt og se nye forretningsmuligheder. Universal robots har trods modgang og kriser formået at holde fast i deres forretningside og udvikle deres produkt, der indgår i produktionen i verdensomspændende virksomheder som Johnson & Johnson, BMV og Oticon.  Universal robots har som få andre vist mod og evner til at få ting til at spire og vokse”.

De seneste års modtagere af Marsh-prisen er blandt andre: kokken Claus Meyer, Bent Jensen (LINAK), Haldor Topsøe (Haldor Topsøe), Lars Larsen (JYSK), Stine Bosse (Tryg), Alfred Josefsen (Irma) og Jens Moberg (BetterPlace).