03. juli 2020

Corona Hjælpepakker - Generelt

Kompensationsbeløb er skattepligtige

Kompensationsbeløbene er skattepligtige og virksomheder samt selvstændige mv., der har modtaget kompensation, skal medtage dem i deres skattepligtige indkomst / indberette det i oplysningsskemaet.


Sara Sayk SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.
ffn@sfe.qx 3393 9191


Louise Egede Olesen Chefkonsulent
yrb@sfe.qx 2132 1838Virksomheder og selvstændige mv., der har været påvirket af COVID-19, der har fået kompensation via statens hjælpepakker, kan være skattepligtige af den modtagne kompensation og beløbet skal indgå i skatteberegningen for 2020.

Det gælder for kompensationsordningerne gennem eksempelvis Erhvervsstyrelsen eller Kulturministeriet., skal beløbet indgå i virksomhedens skatteregnskab for 2020.

Følgende kompensationsordninger er jf. Skattestyrelsen skattepligtige:

Kompensationsordning Indregnings / indberetningsmetode
Kompensation for tabt omsætning (selvstændige, freelancere, kunstnere og kulturinstitutioner) Kompensationen er en indtægt, der skal indgå som en del af virksomhedens samlede indtægt i virksomhedens skatteregnskab for 2020.
Kompensation for aflyste arrangementer (arrangører) Kompensationen er en indtægt, der skal indgå som en del af virksomhedens samlede indtægt i virksomhedens skatteregnskab for 2020.
Kompensation for forventede faste omkostninger (fx husleje) Kompensationen er en indtægt, der skal indgå som en del af virksomhedens samlede indtægt i virksomhedens skatteregnskab for 2020.
Lønkompensation for ansatte Kompensationen er en indtægt, der skal indgå som en del af virksomhedens samlede indtægt i virksomhedens skatteregnskab for 2020.
Kompensation til freelancere med B-indkomst

Indberet kompensationsbeløbet i felt 210 på forskudsopgørelsen og tjek, at beløbet står i rubrik 12 eller 15 på årsopgørelsen. Gør den ikke det, skal kompensationsbeløbet indberettes i rubrik 15 på årsopgørelsen.

Kompensation til freelancere med blandet A- og B-indkomst Indberet kompensationsbeløbet i felt 210 på forskudsopgørelsen og tjek, at beløbet står i rubrik 12 eller 15 på årsopgørelsen. Gør den ikke det, skal kompensationsbeløbet indberettes i rubrik 15 på årsopgørelsen.

Kilde: Skattestyrelsen

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu