16. april 2019

Skat Skat - Proces: Kommende regler

Skat: Ny pakke vil styrke skatteydernes retssikkerhed

Fredag den 12. april offentliggjorde skatteminister Karsten Lauritzen sin femte og sidste retssikkerhedspakke i denne valgperiode. Især indsatsen mod, at en skatteyder kan blive beskattet mere end 100 procent i skat, støtter FSR – danske revisorer op om. Det er derfor ærgerligt, at retssikkerhedspakken ikke når at blive til lov under nuværende regering.


Louise Egede Olesen Chefkonsulent
yrb@sfe.qx 2132 1838Skatteminister Karsten Lauritzen offentliggjorde fredag den 12. april retssikkerhedspakke V under overskriften 'Et opgør med urimelige skatteregler'. For FSR – danske revisorer er det afgørende, at retssikkerheden er i højsædet. Skattereglerne skal kunne forstås og bruges, og skatteyder skal kunne navigere indenfor dem. Flere af forslagene har FSR – danske revisorer tilbage i 2017 anbefalet til Skatteministeriet som nye initiativområder. Det gælder blandt andet:

  • Faglig følgegruppe under Skatteministeriet ved særlige lovforslag
  • Krav om efterfølgende evaluering af kompliceret lovgivning og hullukninger
  • Bedre muligheder for omgørelse og omvalg
  • Forbedrede muligheder for genoptagelse af skatteansættelser

Et emne som FSR – danske revisorer også flere gange har slået på tromme for er det helt urimelige i, at skatteyder i visse situationer kan komme ud for at blive beskattet over 100 procent.

Klaus Okholm, statsautoriseret revisor og formand for FSR – danske revisorers skatteudvalg udtaler i forbindelse med retsikkerhedspakke V:

"Det giver sig selv, at det er uholdbart at en skatteyder i visse tilfælde kan blive beskattet med mere end 100 procent. Det sætter tilliden og respekten for vores skatteforvaltning på prøve. Reglerne skal efter ministerens forslag nu justeres i forhold til sagerne om rette indkomstmodtager ml. personer og deres hovedaktionærselskab.

Retssikkerhedspakke V er et godt afsæt for et opgør med problematiske skatteregler. Det er dog desværre usandsynligt, at pakken bliver vedtaget på denne side af et folketingsvalg. Vi håber selvfølgelig, at en ny skatteminister vil tage Karsten Lauritzens udspil op påny."

Læs FSR - danske revisorers retssikkerhedskatalog

Læs skatteministerens retssikkerhedspakke V

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu