10. september 2020

Corona Hjælpepakker - Faste omkostninger

Tvangslukkede nattelivssteder kan åbne uden at miste retten til kompensation

Den midlertidige og målrettede kompensationsordning for faste omkostninger giver nye mulighed for virksomheder, der fortsat er omfattet af forbuddet om at holde åbent.


Sara Sayk SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.
ffn@sfe.qx 3393 9191Den midlertidige og målrettede kompensationsordning for faste omkostninger, giver mulighed for, at en virksomhed, der er tvangslukket, kan ændre deres forretningskoncept, åbne en anden type virksomhed, der ikke er omfattet af forbuddet om at holde åbent og fortsat beholde retten til kompensation samt mulighed for delvist at åbne deres virksomhed.

Det fremgår af nye spørgsmål og svar fra Erhvervsstyrelsen.

Spørgsmål: Kan en virksomhed omdanne og åbne tvangslukkede nattelivssteder uden med tilbagevirkende kraft at skulle tilbagebetale 100 procents kompensation for den periode, der går forud for, at stedet åbner? 

Svar fra Erhvervsstyrelsen: "Ja, det kan de godt under den målrettede kompensationsordning for faste omkostninger."

Spørgsmål: Hvis en virksomhed har flere tvangslukkede nattelivssteder på samme CVR-nummer, kan de da åbne nogle af disse – men ikke alle – og stadig opretholde kompensation på de fortsat lukkede steder? 

Svar fra Erhvervsstyrelsen: "Under den målrettede kompensationsordning for faste omkostninger kan der ydes kompensation særskilt for den del af virksomheden, der er ramt af forbud mod at holde åbent. Dvs. en virksomhed ikke afskæres fra kompensation, fordi fx et enkelt lokale ikke er ramt af forbud mod at holde åbent. Det skal dog bemærkes, at når virksomheden (CVR-nummeret) har omsætning kan virksomheden maksimalt opnå en kompensation på 80 pct. af de faste omkostninger. Det gælder også for de diskoteker, natklubber mv., der evt. fortsat holdes lukket."

Spørgsmål og svar fremgår endvidere af vores Spørgsmål og svar, du kan finde her

 

 

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu