Ajour! Digital

Fra idé til robot – brugen af robotter i revisors arbejde. Vi udbyder nu et online kursus over to moduler, hvor du bliver grundig sat ind i betydningen af robotteknologi og digitalisering i forhold til dit arbejde som revisor. Du kommer også til at arbejde med en konkret revisionsfaglig case, hvor du skal bygge en simpel robot. Du optjener i alt 4 OE-timer.


Vi introducerer nu et online kursus, hvor vi arbejder med robotteknologi i revisionen. Kurset består af to moduler og en revisionsfaglig case, som du løser imellem modulerne.

  • Modul 1 afholdes den 12. september kl. 9-11.
  • Modul 2 afholdes den 27. september kl. 9-11.

Undervejs bliver du klædt godt på, så du forstår teknologien – også både gevinsterne og udfordringer ved den. Vi arbejder også med en case, hvor du selv skal i arbejdstøjet og bygge din egne simple robot. Vi ser også på hvordan teknologien kan hjælpe dig i din hverdag, når du udfører erklæringsarbejde på dine kunder.

Vores underviserteam er Stine Høiberg Rasmussen og Anders Jensen, som har meget stor erfaring inden for undervisning om robotter.

På dette kursus arbejder vi med et RPA-værktøjet, Microsoft Power Automate for desktop, som er tilgængeligt gratis for alle brugere fra og med Windows 11 – og ellers via download på www.microsoft.com, hvor du også finder guide til installation mv.

Se en video her, hvor vi uddyber kursusindholdet.

Læs uddybning af kursusindholdet nedenfor.

Modul 1: Fra idé til robot – inspiration til at komme i gang med din første robot
Afholdes den 12. september kl. 9-11 online. Modul 1 giver 2 OE-timer.

På modul 1 bliver du sat grundig ind i hvad Robotic Process Automation (RPA) er og hvilken gavn du som revisor kan få ud af at benytte RPA i forbindelse med revisions- og øvrige erklæringsopgaver.

Vi præsenterer dig for et konkret RPA-værktøj fra Microsoft og vi giver dig tips & tricks til brugen heraf. På modul 1 introducerer vi dig også for en case, som du skal arbejde med mellem modul 1 og 2, for at opnå et endnu større kendskab til teknologien og mulighederne heri.

På modul 1 svarer vi blandt andet på spørgsmålene:

  • Hvad er RPA?
  • Hvad kan RPA bruges til i revisors arbejde med erklæringsafgivelse?
  • Hvilke udfordringer kan der være forbundet med implementering af RPA i forbindelse med arbejdet med revision og andre erklæringsopgaver?
  • Hvordan kan RPA være en drivkraft til at øge kvaliteten i arbejdet med dataanalyse, kontrol af data, udvælgelse af stikprøver mv.?
  • Hvordan bygger du din egen robot, som kan hjælpe os i vores arbejde med revision mv.?

Vi arbejder med Microsofts RPA-værktøj med navnet Microsoft Power Automate for desktop. Værktøjet er tilgængeligt gratis for alle brugere fra og med Windows 11 – og ellers via download på www.microsoft.com, hvor du også finder guide til installation mv.

Mellem modul 1 og 2
Imellem de to moduler skal du arbejde med en konkret case, som vi introducerer dig til på modul 1, men som også bliver understøttet af YouTube/video-indhold med en trin-for-trin introduktion til at komme godt i gang med Microsofts RPA-værktøj på din egen PC.

Der er naturligvis tale om en revisionsfaglig case.

Formålet med casen er, at du få et bedre kendskab og en større indsigt i robotternes verden og mulighederne heri ved, at du selv kommer i gang med at udvikle din egen første meget simple robot.

Modul 1 er placeret den 12. september og modul 2 den 27. september. Du har således masser af tid til at arbejde med casen og bestemmer selv i hvilket omfang. Casearbejdet giver ikke OE-timer – det er kun din deltagelse på modulerne som giver OE-timer.

Modul 2: Fra idé til robot – byg din første robot
Afholdes den 27. september kl. 9-11 online. Modul 2 giver 2 OE-timer.

På modul 2 arbejder vi med live-udvikling af robotter inspireret af systemer og trin fra den case, som du har arbejdet med mellem de to moduler.

Vi genbesøger nogle af de emner, som vi behandlede under modul 1, da vi tror på, at deltagernes erfaringer fra casearbejdet og efter at have deltaget på modul 1 giver anledning til nye overvejelser om, hvor RPA kan benyttes i revisors arbejde.

Vi kommer også omkring emnet forandringsledelse, herunder hvad det vil kræve af kompetencer og forandringer indenfor blandt andet teknologiforståelse og arbejdsgange at arbejde med et værktøj som RPA i dagligdagens arbejde med revision mv.

Undervisningsform
Kurset indeholder oplæg fra vores undervisere og aktiv interaktion med deltagerne, dvs. løbende tid til spørgsmål, kommentarer, drøftelse af konkrete erfaringer og udfordringer mv., og deltagerne arbejder med en case mellem modul 1 og 2.

4 OE-timer
Kurset giver dig i alt 4 OE-timer fordelt på "Revisions- og erklæringsområdet".

Underviserteam
Vores undervisere er Stine Høiberg Rasmussen og Anders Jensen, som i fællesskab driver en virksomhed, som arbejder med RPA-undervisning samt -rådgivning og udvikling af gratis YouTube-indhold om RPA.

Stine kommer fra stillinger i blandt andet BDO og Nykredit, hvor hun har arbejdet med RPA-rådgivning samt RPA-implementering hos danske virksomheder og offentlige institutioner. Stine har holdt indlæg om RPA på en lang række arrangementer i ind- og udland. Endeligt underviser Stine på blandt andet Københavns Professionshøjskole om robotteknologi og automatisering.

Anders har arbejdet med udvikling af RPA-løsninger og RPA-undervisning i mange år hos blandt andet Lessor og som ekstern konsulent. Derudover er Anders stifter af YouTube-kanalen Anders Jensen, som tilbyder undervisning om RPA for både begyndere og meget erfarne RPA-udviklere. YouTube-kanalen er så succesfuld at Anders og Stine i dag lever af den.


Del til:

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber