Revisors ansvar i praksis – disciplinærsystemet og reaktioner herfra

Hvad er rækkevidden af revisors ansvar i praksis? Og hvad kan konsekvensen være, når revisor begår fejl eller udviser mangler i det udførte arbejde?


Kurset henvender sig til den godkendte revisor og erfarne medarbejder i revisionsvirksomhederne

Udbytte:

  • Få viden om de fejl og mangler som myndighederne konstaterer ved tilsyn, kvalitetskontrol og målrettede undersøgelsessager.
  • Få indblik i, hvad konsekvenserne har været de involverede revisionsvirksomheder og revisorer?
  • Bliv skarp på, hvordan de respektive fejl og mangler kan undgås, og hvordan der kan rettes op på disse, hvis de alligevel indtræffer

Kursusbeskrivelse:

Vi sætter fokus på revisors ansvar i praksis. Hvad er rækkevidden heraf? Og hvad kan konsekvensen være, når revisor begår fejl eller udviser mangler i det udførte arbejde?

Kurset dykker bl.a. ned i revisorloven og hvidvaskloven og sætter fokus på de fejl og mangler som myndighederne af og til konstaterer ved tilsyn, kvalitetskontrol og målrettede undersøgelsessager. Hvilke fejl, bliver begået? Og hvad har konsekvenserne været for de involverede revisionsvirksomheder og revisorer?

Vigtigst af alt er, at du her får indblik i, hvordan de respektive fejl og mangler kan undgås, og hvordan der kan rettes op på disse, hvis de alligevel måtte indtræffe. I denne del af kurset vil kravene til revisionsvirksomhedens kvalitetsstyringssystem også blive berørt.

Undervisningsform:
Kurset er en kombination af indlæg, diskussion og praktiske cases/eksempler.

Dine forudsætninger:
Kurset henvender sig til den godkendte revisor og erfarne medarbejder i revisionsvirksomhederne.

Underviser:
Statsautoriseret revisor Martin Samuelsen. Igennem myndighedsarbejde har Martin Samuelsen opnået et unikt kendskab til kravene til revisors arbejde, og det danske disciplinærsystem for revisionsvirksomheder og revisorer. Martin er endvidere medforfatter på 5. udgave af ”Revisorloven med kommentarer” (Karnov 2018), og ”Revision i Praksis” (2019, 2. udgave). Martin Samuelsen er i dag indehaver af Inspicio ApS, der leverer rådgivning og konsulentbistand til revisionsbranchen og andre relevante aktører om kvalitetsstyring, revisionskvalitet- og effektivitet, regelefterlevelse (compliance) og andre revisionsfaglige forhold.


Del til:

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber