24. februar 2020

Uddannelse Nyt om uddannelse

Uddannelsesloftet er afskaffet - virkning fra sommeroptaget i 2020

Der er høj jobsikkerhed i revisorbranchen, spændende opgaver og høj livsindkomst. Det er bare ikke alle der er klar over det, når de står og skal vælge videregående uddannelse. Men nu er det muligt at tage cand.merc.aud.’en oven på en anden kandidatuddannelse. For uddannelsesloftet er afskaffet.


Josefine Jørgensen Konsulent, CSR & Uddannelsespolitik
wwb@sfe.qx 4193 3141Et flertal i Folketinget har netop vedtaget at fjerne uddannelsesloftet. Ændringen medfører muligheden for at kandidater som allerede har en kandidatuddannelse, men gerne vil uddanne sig videre inden for fx revision, nu kan blive optaget på en ny videregående uddannelse. Ændringen skaber flere uddannelsesmuligheder for de studerende samt muligheden for de som ønsker at vælge om.

Erhvervskandidatuddannelsen som mulighed

Fra den 1. marts er det muligt at søge ind på erhvervskandidatuddannelser. Erhvervskandidatuddannelserne er fireårige kandidatuddannelser hvor du arbejder minimum 25 timer i et relevant job, samtidigt med at du tager din kandidatuddannelse. Erhvervskandidatuddannelserne giver dig muligheden for at skabe en bedre kobling mellem uddannelsessystemet og arbejdsmarkedets behov. Og det er en ordning, som revisorbranchen er storforbrugere af.

De er muligt at læse cand.merc.aud som erhvervskandidatuddannelse på de fire universiteter, Copenhagen Business School (CBS), Syddansk Universitet (SDU), Aalborg Universitet (AAU) og Aarhus Universitet (AU).

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu