Sådan forhandler du med din bank

Finans Danmark, FSR - danske revisorer, og SMVdanmark er gået sammen om håndbogen: Sådan forhandler du med din bank. Formålet med bogen er, at klæde virksomhederne bedre på, når de skal i banken efter finansiering.


Virksomheder og banker kan ofte gå skævt af hinanden. Det er uhensigtsmæssigt. Ikke kun for virksomheden, men også for banken og resten af samfundet, der nyder godt af øgede investeringer i produktion og arbejdspladser.

'Sådan forhandler du med din bank' er en håndbog, der byder på en lang række gode råd fra de tre erhvervsorganisationer, der sammen ønsker at skabe grobund for, at virksomheder og banker får en bedre dialog - og dermed også flere ja’er end nej’er i banken.

Banker og kreditbureauer gør i høj grad brug af virksomhedens regnskaber til kreditvurdering. Bankernes kreditvurdering resulterer i en karakter, som indgår i vurderingen af, om et lån kan tilbydes og på hvilke vilkår.

"Derfor er det vigtigt, at regnskab og de fremtidsplaner, virksomheden præsenterer for banken, hænger sammen. Virksomheden skal kunne forklare baggrunden for tallene i regnskabet og vise, hvordan de hænger sammen med de projekter, virksomheden er i banken for at låne til. Ingen låner penge ud med bind for øjnene, og det betyder, at virksomheden skal præsentere en realistisk plan for den fremtidige indtjening og dermed også evnen til at tilbagebetale et lån," siger administrerende direktør FSR - danske revisorer, Charlotte Jepsen.

Bogen 'Sådan forhandler du med din bank' er udgivet i et samarbejde mellem Finans Danmark, FSR - danske revisorer og SMVdanmark.

Uddrag fra bogen

Tre gode råd, når du skal forhandle med din bank:

  1. Hold en god relation. Ring også til banken, når det går godt.
  2. Forhandl, stil spørgsmål og krav.
  3. Hav forretningsplanen klar.

Del til: