11. juni 2021

SMVPortalen

Vil du have større overskud?

Virksomheder der arbejder målrettet med målsætninger og strategi opnår større overskudsgrad og vækst i deres virksomhed. Hvorfor vente?


Thomas Krath Jørgensen Chef for rapportering og uddannelse
gxw@sfe.qx 4193 3148De ejerledere, der har et klart formål med deres virksomhed, og som arbejder med strategiske mål for virksomhedens udvikling, klarer sig godt.

Med Strategitrappen som værktøj kan du tilrettelægge en målrettet strategi for at opnå din virksomheds målsætning, for potentielt set at opnå en større overskudsgrad og vækst.

En ny undersøgelse blandt 1570 virksomheder viser, at virksomheder, der har formuleret målsætninger, har en højere overskudsgrad og en højere vækst.

I tabellen kan man se virksomheder som mestrer processen omkring formulering af målsætninger og strategi og virksomheder som ikke gør:

Kilde: STRATEGI I DANSKE EJERLEDEDE VIRKSOMHEDER af Kasper Meisner Nielsen

Tabellen viser, at virksomheder, der ikke har formuleret målsætninger, har en overskudsgrad på 12% og en vækst på 8%. Virksomheder, som mestrer processen omkring formulering af målsætninger og strategi, har derimod en overskudsgrad på 14% og en vækst på 12%.

Nedenfor kan du se mere om Strategitrappen i Center for Ejerledede Virksomheders video.

For virksomheder som mangler et klart formål og strategi, kan Strategitrappen være en løsningen.

Ved at klikke sig igennem Strategitrappen får man for hvert klik mere viden om, hvordan man arbejder med strategiske mål i praksis.

Med Strategitrappen kan man få feedback, som kan hjælpe en på vej. Læs mere om Strategitrappen her.

Som led i projektet Ejerlederen er der ligeledes udarbejdet en rapport over strategiske tiltag i danske ejerledede virksomheder. Du kan blive klogere på Ejerlederens nyeste rapport her.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber