Læs mere

Vær med, når Danica Prisen uddeles den 26. september 2023

Danica Prisen – for cand.merc.aud.’ere med ambitioner

I år uddeler FSR – danske revisorer og Danica Pension for 33. gang den prestigefyldte Danica Prisen. En historisk begivenhed i revisorbranchen, hvor de skarpeste hjerner mødes – og flid hyldes.

Danica Prisen består af tre priser:

 • 1. prisen på 30.000 kroner
 • 2. prisen på 20.000 kroner
 • 3. prisen på 10.000 kroner

Skat og rapportering om skat fylder mere og mere i landets virksomheder og hos rådgivere, herunder revisor, så afhandlinger om skat kan også indstilles til prisen.

Alle cand.merc.aud.-studiets kandidatafhandlinger, som bevæger sig inden for hovedområderne revision og eksternt regnskabsvæsen og skat, kan ansøge om Danica Prisen 2023. Det kræver dog, at afhandlingen har opnået karakteren 10 eller 12, og at den er bedømt i perioden fra 1. juli 2022 og frem til 30. juni 2023.

Det er muligt at læse cand.merc.aud. på Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og på Copenhagen Business School. Prisen går til de bedste og mest innovative kandidatafhandlinger fra disse institutter.

Prisens formål er at fremme forskning inden for skat, revision og eksternt regnskabsvæsen, som er hovedområderne inden for revisorernes arbejdsfelt. FSR – danske revisorer og Danica Pension ønsker med prisen at udbrede kendskabet til revisorbranchen blandt de studerende og ikke mindst synliggøre mulighederne for en attraktiv karriere. Samtidig ønsker vi at sikre tilgangen af kvalificerede kandidater fra universiteterne til revisorbranchen.

Har du spørgsmål til Danica Prisen, er du velkommen til at kontakte event- og kommunikationskonsulent Simone Toftdahl på mail sito@fsr.dk eller Amalie Hermansen på mail ahe@fsr.dk.

Læs mere
KLIK OG SE FILMEN

Betingelser for ansøgning

 • Kandidatafhandlingen skal være skrevet på cand.merc.aud.-studiet inden for hovedområderne skat, revision og eksternt regnskabsvæsen
 • Kandidatafhandlingen skal have opnået karakteren 10 eller 12
 • Vejleder af kandidatafhandlingen skal skrive en udtalelse om afhandlingen
 • Afhandlingen skal være bedømt i perioden 1. juli 2022 - 30. juni 2023

Indstillinger til Danica Prisen indsendes via formularen længere nede på siden senest den 15. juli 2023 og skal indeholde:

Alle dokumenter skal vedhæftes som PDF.

Offentliggørelse af nominerede

De tre vinderopgaver offentliggøres ved en prisoverrækkelse i forbindelse med medlemsdagen.

Vinderne af Danica Prisen giver automatisk deres samtykke til, at de skriver en artikel, som bringes i et af FSR - danske revisorers medier. Hvis kandidatafhandlingen er fortrolig, aftaler forfatteren/forfatterne med redaktøren af FSR - danske revisorers medie, hvorledes artiklen kan udformes uden at overtræde fortrolighedsklausulen.

Har du yderligere spørgsmål til, hvordan vi offentliggør de indstillede afhandlinger eller andre spørgsmål relateret til Danica Prisen, er du velkommen til at kontakte event- og kommunikationskonsulent Simone Toftdahl på mail sito@fsr.dk eller kommunikationskonsulent Amalie Hermansen på mail ahe@fsr.dk.

Bedømmelse af afhandlingerne

Der vil i bedømmelsen blive lagt vægt på, om afhandlingen indeholder nytænkning, dokumenterer nye tiltag og giver forslag til arbejdsmetoder og rapporteringsformer.

Afhandlingerne bedømmes af et uvildigt udvalg bestående af:

 • Claus Holm, Ph.D., professor på Aarhus Universitet
 • Lars Knage Nielsen, statsautoriseret revisor og partner i Deloitte
 • Liselotte Madsen, Ph.D., professor på København Universitet
 • Pernille Pless, Tax Director hos BakerTilly
 • Peter Thor Kellmer, statsautoriseret revisor i Beierholm
 • Rikke Holmslykke Kristensen, Ph.D., statsautoriseret revisor i Beierholm
 • Thomas Riise Johansen, Ph.D., MSO professor på Copenhagen Business School
Læs mere

Kender du årets guldfugl?