14. marts 2023

FSR i medierne Presseklip

14 af landets 24 største virksomheder udledte mere CO2 sidste år

Trods stigende fokus på klimadagsordenen i dansk erhvervsliv har 14 af de 24 største børsnoterede selskaber øget deres CO2-udledning i 2022. Økonomisk fremgang og nye regnemetoder er blandt forklaringerne. Ekspert efterlyser, at virksomheder afkobler økonomi og klimapåvirkning.


Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147Nedenstående er et resumé. Læs hele artiklen hos Børsen.

En gennemgang af årets klimaregnskaber fra C25-selskaberne viser, at hovedparten af virksomhederne i C25-indeksets CO2-udledning steg i 2022.

En gennemgående forklaring er, at 2022 var et godt år økonomisk, og den stigende vækst betød stigende udledninger.

Men at konkludere noget på et enkelt års udvikling skal man ifølge Birgitte Mogensen, formand for FSR - danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed, være påpasselig med.

"I disse udviklingsår kan man i mine øjne ikke bruge tallene til noget endnu. Det kræver, at man har forklaringerne med, før man drager konklusioner. Det er svært stof at rapportere på, så virksomhederne har meget at lære om det, og vi andre har meget at lære om at læse deres rapporteringer," siger hun og fremhæver, at tallene i stedet skal bruges som udgangspunkt for klimamål, som man kan evaluere virksomhederne ud fra fremover.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber