27. april 2023

FSR i medierne Presseklip

Nye grønne krav: Kun 1 af 17 danske virksomheder er klar

Mange danske virksomheder har ikke forstået, hvad der er på vej til at ramme dem af nye, komplekse rapporteringskrav til bæredygtighed. Konsekvenserne er omfattende, lyder det fra SMV'ernes branchedirektør.


Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147Nedenstående er et resumé. Læs hele historien hos Jyllands-Posten.

Kun 1 af 17 danske virksomheder oplyser i vidt omfang kunder og samarbejdspartnere om, hvordan deres aktiviteter påvirker klimaet og social ulighed. Den manglende rapportering vække opsigt og bekymring blandt eksperter og branchefolk, fordi EU allerede fra næste år begynder at kræve omfattende rapportering om ESG (miljø, social ansvarlighed og god ledelsesskik) af virksomheden. 

Det er dog stadig uklart, hvad der vil ske, hvis virksomhederne ikke lever op til lovkravet om rapportering om ESG. Formentlig bliver det dog revisorernes opgave at notere i regnskabet, hvis selskaberne ikke lever op til lovgivningen. Derfor opfordrer vicedirektør i FSR - danske revisorer, Camilla Hesselby til, at der i den første tid vil være større fokus på vejledning frem for afstraffelse af de virksomheder, som skulle begå fejl.

"Jeg håber, at myndighederne vil anerkende, at der har været utrolig kort tidsfrist, og i første omgang koncentrere sig om om vejledning frem for at slå hårdt ned på den første, som ikke har forstået opgaven," siger Camilla Hesselby.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber