25. maj 2023

Skat Skat - Info fra skat

Skattestyrelsen lover ekstra kapacitet frem mod oplysningsfristen den 30. juni 2023

Skattestyrelsen har i to uger i maj lukket DIAS med henblik på at modernisere platformen. Der var desværre selskaber, som periodisk oplevede udfordringer ifm. indberetningen i de første dage efter genåbningen af DIAS den 18. maj.


Maria Eun Elkjær Fagchef for skattepolitik
zry@sfe.qx 6115 0486Skatteforvaltningen åbnede torsdag den 18. maj for TastSelvSelskabskat (DIAS) efter to ugers såkaldt nedetid. Nedetiden var, som tidligere annonceret, nødvendig for at sikre flytning af data og funktionalitet fra et legacy system til en moderne platform.

Flytningen til en moderne platform er en forudsætning for at kunne modernisere indberetning og sagsbehandling af selskabsskat. Fundamentet herfor er nu lagt, og moderniseringsarbejdet kan igangsættes hos Skatteforvaltningen. 

Der er gjort en meget stor indsats for at forberede og teste DIAS før genåbning. På trods heraf oplevede nogle selskaber og rådgivere desværre periodiske problemer med at indberette i dagene efter åbning af systemet. Der blev arbejdet i døgndrift for at løse problemerne hurtigst muligt. 

Kenneth Joensen, fagdirektør for Selskab, Skattestyrelsen oplyser til FSR – danske revisorer: "Vi er naturligvis ærgerlige over, at åbningen ikke forløb gnidningsfrit for brugerne. Vi har testet og overvåget i døgndrift. Men trods dette er der opstået en teknisk fejl der måtte løses. Vi arbejder nu målrettet for at sikre, at DIAS kan modtage oplysningsskemaer fra selskaber og rådgivere frem mod næste store indberetningsfrist den 30/6 uden yderligere gener og forsinkelser. Der er bl.a. tilføjet ekstra kapacitet til systemet, og svartiderne følges tæt i tiden frem mod fristen.”

FSR – danske revisorer vil fortsat være i tæt dialog med Skatteforvaltningen.

Fjernsupport vedr. oplysningsskemaet på TastSelv Selskabsskat (DIAS) - Skat.dk

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber