23. maj 2023

FSR i medierne Presseklip

Smv-ledere ser rapportering som "svært" og "uigennemsigtigt"

Flere ledere oplever udfordringer, når det kommer til bæredygtighedsrapportering. Det vil Lederne, Deloitte og Danske Bank nu forsøge at afhjælpe med et nyt digitalt værktøj.


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147Værktøjet ESG Profilen er udarbejdet af Lederne i samarbejde med Deloitte og Danske Bank og bliver gjort gratis og tilgængeligt for alle virksomheder i landet.

Ifølge en undersøgelse fra Lederne i 2022 oplevede 35 pct. af ledere i danske virksomheder, at de manglede kompetencer til at håndtere klimaregnskabet, mens hver fjerde mente, at de manglede kompetencer til bæredygtighedsrapportering.

Det håber de tre organisationer bag værktøjet nu at kunne gøre noget ved.

Uden at have haft mulighed for at se eller afprøve Ledernes bud på et rapporteringsværktøj er det ifølge Birgitte Mogensen, formand for FSR - Danske Revisorers udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, vigtigt at huske på, at digitale værktøjer ikke kan stå alene i esg-dagsordenen.

" Som regel er alle værktøjer gode hjælpeværktøjer, men de kan ikke drive virksomheden. Esg er jo netop et spørgsmål om, hvordan man vil drive sin virksomhed," siger Birgitte Mogensen og tilføjer: " Værktøjer kan være med til at inspirere, men det vil aldrig kunne løse alle virksomhedens udfordringer."

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber