06. oktober 2020

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Lovprogram: Hvad er vigtigt for revisorbranchen

Regeringens lovprogram for 2020/2021 indeholder blandt andet forslag omkring at skærpe kravene til godkendte revisorer, varsling af en politisk forhandling om revisorpligt, forældrekøb af lejlighed i virksomhedsordningen og øget fradrag for FOU-aktiviteter. Vi har samlet alle forslag af interesse for revisorbranchen i denne oversigt.


Gorm Boe Petersen Politisk chef
toc@sfe.qx 4119 9163


Jakob Holm Chefkonsulent
wub@sfe.qx 4193 3169Jan Brødsgaard Fagkonsulent, cand.merc.aud.
woe@sfe.qx 3369 1060


Louise Egede Olesen Chefkonsulent
yrb@sfe.qx 2132 1838Regeringen har i forbindelse med Folketingets åbning den 6. oktober 2020 fremlagt sit lovprogram. Lovprogrammet præsenterer de lovforslag, som regeringen forventer at fremsætte i løbet af folketingsåret.

FSR – danske revisorer har samlet de forslag, som er af særlig interesse for revisorbranchen. Oversigten indeholder beskrivelser af lovforslagene, fremsættelsesdatoer samt FSR – danske revisorers eventuelle bemærkninger til de enkelte forslag.

Læs oversigten her:

Lovprogrammet blev offentliggjort samtidig med, at statsminister Mette Frederiksen holdt sin åbningstale i Folketinget.
I talen fokuserede statsministeren blandt andet på Corona-krisen, kriminalitet, asylansøgere og et nyt eksperiment, hvor syv kommuner sættes så fri af regler som muligt. I relation til Corona-krisen nævnte hun, at regeringen – ovenpå de omfattende hjælpepakker – foreslår at føre en meget ekspansiv finanspolitik i 2021 og i de kommende år. 

I forhold til erhvervslivet fremhævede statsministeren blandt andet et forslag om, at der afsættes 10 milliarder til et "grønt råderum" frem til 2025. Derudover blev den digitale omstilling nævnt i sammenhæng med en ambition om, at Danmark fortsat skal være et digitalt udstillingsvindue, da digitaliseringen er afgørende for konkurrenceevnen og virksomhedernes overlevelse.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu